A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. üzleti tevékenységét Nemzeti Kiválóság Díjjal ismerték el. A díjat Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter adta át ünnepélyes keretek között hétfő délután a Pesti Vigadóban.

Fotó: OTS

A Nemzeti Kiválóság Díjat Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója vette át. A kiválóság pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdeti meg, melynek célja a kiemelkedő teljesítményt felmutató, sikeresen működő szervezetek tevékenységének elismerése. A beérkezett pályázatokat a Nemzeti Kiválóság Díj Bizottság bírálja el, független, külső értékelők bevonásával. A díjazottakról a bizottság javaslata alapján az innovációért és technológiáért felelős miniszter dönt.

Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója: "A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. üzleti teljesítményének nagy elismerése ez a Díj. Nem pusztán egy termékünk minősége vagy adott üzleti év eredményessége mérettetett most meg, hanem az egész szervezet működése, eredményei és képessége további sikerek elérésére. Minden kollégánkat köszönet illet meg, az ő elkötelezettségük sikereink záloga. A független értékelők visszajelzései alapján objektív képet kaptunk működésünkről, javaslataikkal további fejlődésünket szolgálják majd."

A kiválóság kritériumrendszerét az EFQM (European Foundation for Quality Management) dolgozta ki, nyolc alapelve van. Azok a vállalatok bizonyulnak kiválónak, akik ezeknek megfelelnek, tehát képesek értéket adni vevőiknek, fenntarthatóságra törekszenek, módszeres innovációs tevékenységet folytatnak, folyamatosan fejlesztik szervezeti képességeiket, agilisan menedzselik folyamataikat, vezetőik példaképül szolgálnak és képviselik a tisztességes üzleti magatartást, tehetségeiket elismerik, valamint képesek az elért kiváló eredményeiket tartósan fenntartani.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., a Knorr-Bremse Csoport tagja, több mint harminc éve állít elő haszongépjármű-fékrendszereket Magyarországon, Kecskeméten. Budapesten Kutatás-Fejlesztési Intézetében fejlesztik a cégcsoport legújabb innovációit. Közel 1000 főt foglalkoztat hazánkban.


A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és teherjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.500 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2020-ban a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,2 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rendszer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.