A világ legnagyobb szilveszteri partija idén újra elérhető lesz a metaverzumban a szilveszteri éjszaka epicentrumában, a Times Square-en megtapasztalható, immerzív virtuális élményeket kínáló VNYE alkalmazás újbóli megjelentetésének köszönhetően.

Illusztráció - Fotó: Elisha Terada

A VNYE appon keresztül az emberek szerte a világról felfedezhetik a Times Square virtuális világát, számítógépes játékokat játszhatnak és az élő internetes közvetítésnek köszönhetően virtuálisan részt vehetnek a Times Square-en és a világ különböző tájain folyó újévi ünnepségeken.

Mivel tavaly a pandémia és az események korlátozások miatti elmaradása miatt nem volt lehetőség személyes ünneplésre, a szilveszter éjszakai rendezvény részét képező kristálygömb-robbantás (Ball Drop Celebration) helyszínének (One Times Square) tulajdonosa, a Jamestown, megjelentetett egy VNYE elnevezésű alkalmazást, melynek segítségével az emberek online ünnepelhették meg az új év beköszöntét. 2021-ben a VNYE a világon összesen több mint 3,7 millió emberhez jutott el.

"A VNYE-t azzal a céllal alkottuk meg, hogy még intenzívebb szilveszteri élményt kínálhassunk az embereknek és biztosíthassunk a Times Square-en folyó ünneplésben való részvételt azok számára is, akik a fizikai korlátok miatt személyesen nem lehetnek jelen" - magyarázta Michael Phillips, a Jamestown elnöke. "A VNYE mostani második kiadása egyrészt szélesebb körű lehetőségeket biztosít a téren személyesen jelen lévők számára az ünneplésre, másrészt önálló, különleges virtuális eszközként immerzív élményt adó, virtuális helyszínt kínál a Föld különböző tájain élő emberek számára arra, hogy összegyűljenek és együtt ünnepeljenek szilveszter éjszakáján."

"A Times Square-i szilveszteri ünnepség olyan, a Föld különböző országaiban élőket egyedi módon összekapcsoló, globális esemény, amelyen együtt búcsúztathatjuk el az elmúlt évet és reményekkel eltelve tekinthetünk az új esztendő elé" - mondta Tom Harris, a Times Square Alliance elnöke. "Innovatív VNYE technológiája révén, amely lehetővé teszi, hogy az emberek a világ minden tájáról korábban el sem képzelhető, újfajta módokon vehessenek részt a Times Square-en megrendezett ikonikus eseményen, a Jamestown még intenzívebbé teszi ezt a különleges összekapcsolódást kínáló élményt."

A VNYE metaverzumban a felhasználók létrehozhatják saját, egyedi avatárjukat, felderíthetik a Times Square-t és konfettit gyűjthetnek, amelyért cserében avatárjuk személyre szabására használható pontokat kapnak, továbbá ellátogathatnak a One Times Square kilátóba, ahonnan madártávlatból láthatják a Times Square virtuális világa.

A One Times Square felhőkarcolóban három egyedi, immerzív játékkal játszhatnak a felhasználók: a Dance Worldöt választók bemutathatják tánctudásukat; a Nature World világában a felhasználók különféle természeti tájakkal ismerkedhetnek meg és részt vehetnek a szilveszter éjszakáján szétrobbantott ikonikus kristálygömb darabjaiért folyó "kincsvadászatban"; a Zero G univerzumban pedig a felhasználók különleges csúszdák révén ellátogathatnak a világ nevezetes helyszíneire, és közben a játék során felhasználható bónuszokat és pontokat nyerhetnek.

2021. december 31-étől a felhasználók a Times Square-en 11 élő kameraközvetítés és a világ különböző tájain (ideértve Rio de Janeirót, Brazíliát és Magyarországon Budapestet) folyó szilveszteri ünnepségeket mutató hét EarthCam élő stream közül választhatnak.

Szilveszter éjszakáján éjfélkor a felhasználók a Times Square-i metaverzumban jelen lehetnek a virtuális kristálygömb-robbantáson és gyönyörködhetnek a virtuális tűzijátékban.

A VNYE app 2021. december 18-tól tölthető le a különböző alkalmazás-áruházakban, az élő streamek pedig 2021. december 31-étől lesznek elérhetők. További információkért látogasson el a VNYE.com internetes címre.

  

A Jamestownról:
A Jamestown 38 éve működő, globális, dizájn-orientált ingatlanbefektető és -kezelő cég, melynek küldetése inspiráló helyszínek létrehozása. 1983-ban való alapítása óta a Jamestown több mint 35 milliárd USA dollár értékben hajtott végre ügyleteket. A 2021. szeptember 30-i adatok szerint a Jamestown mintegy 13,1 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel, és portfóliójában megtalálhatók a világ olyan kulcsfontosságú piacain forgalmazott ingatlanok, mint az Amerikai Egyesült Államok, Latin-Amerika és Európa. A Jamestown, amelynek központjai Atlantában és Kölnben találhatók, világszerte több mint 400 alkalmazottat foglalkoztat, és irodákat működtet Amszterdamban, Bogotában, Bostonban, Londonban, Los Angeles-ben, Madridban, Milánóban, New Yorkban, San Franciscóban és Washington, D.C.-ben. Jelenlegi és korábbi projektjei közé tartoznak a következők: One Times Square és Chelsea Market (New York), Industry City (Brooklyn), Ponce City Market (Atlanta), Ghirardelli Square (San Francisco), Innovation and Design Building (Boston) és Groot Handelsgebouw (Rotterdam). További információkért látogasson el a honlapunkra: www.jamestownlp.com