A közleményben Dézsi Csaba András polgármester kiemelte, hogy az ipari park gyakorlatilag betelt, bővítése a város gazdasági továbbfejlesztése érdekében fontos.

Illusztráció - Fotó: Marcin Jozwiak

A polgármester hangsúlyozta, hogy a gyors technikai, technológiai átalakulás miatt a jövőben várhatóan csökken a munkalehetőség a jelenleg működő gyárakban, a bővítés azonban lehetővé teszi, hogy "lépést tartsunk a Győrben is sikeresen működő vállalatok átalakulásával, termékeik változásával, korszerűsítésével".

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a bővítéssel a következő időszakban újabb vállalkozások telepedhetnek le az ipari parkban, emellett a már működők terjeszkedésére, átalakulására is lehetőség nyílik. Hozzátette, hogy a kormány támogatása tovább erősíti Győr pozícióját a magyar gazdaságban.

Kara Ákos, a térség másik országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb feladat a munkahelyek megőrzése és újak létrehozása. A cél továbbra is az, hogy Győr és a térség települései folyamatosan fejlődjenek - fűzte hozzá.

A győri ipari park honlapja szerint jelenleg 210 hektáron 13 ország több mint száz vállalata működik Győrben, főként az autó-, a gép-, a textil-, a műanyag-, az építő-, az elektronikai és a villamos ipar, valamint a logisztika és a kereskedelem területén.