Az Eplan Piactér egy nemzetközi platform, amely egy hálózatba fogja össze a CAE szoftver felhasználókat és szolgáltatókat – például a tervezés, a vezérlőszekrény-gyártás, a panelgyártás, valamint a tanácsadás területen. Az Eplan környezetben a szolgáltatókhoz való gyors hozzáférés még erőforrás-problémák esetén is biztosítja a munkát a projekten.

Az új Eplan Piactér már elérhető, világszerte gyors hozzáférést biztosít a szolgáltatókhoz az Eplan által lefedett szakterületeken. Az Eplan webhelyén keresztül elérhető platformon az érdeklődők megkereshetik az Eplan alkalmazásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló partnereket.

Ne vesztegesse az időt - keressen hatékonyan

Az Eplan új szolgáltatásának kezdeményezői számára a cél egyértelmű: „Azt akarjuk, hogy ügyfeleink világszerte sikeresek legyenek” – jelentette ki Marco Litto, az Eplan stratégiai és vállalati programért felelős alelnöke. A mindennapi üzletmenet azt mutatja, hogy a projekt üzletág számos akadállyal küzd az adatok előkészítésével és integrálásával kapcsolatban, amelyeket a vállalatok néha nem képesek egyedül megoldani, gyakran további személyes erőforrásokra is szükségük van. Ekkor felvetődik a kérdés, hogy melyik szolgáltató lehet alkalmas az együttműködésre a CAE szoftverek terén, különösen az Eplan környezetben. Ezután egy időigényes keresés veszi kezdetét, elsősorban azokban a nagyobb országokban, ahol kevésbé elterjedt az Eplan. Mindeddig az Eplan értékesítő segített a vállalatokkal való kapcsolatépítésben, de a Piactérrel mostantól egyszerűbb lesz ez a folyamat.

Gyors hozzáférés a nemzetközi beszállítókhoz

Az Eplan Piactér három szektorra oszlik. A „Mérnöki szolgáltatások” szektor olyan szolgáltatásokat foglal magában, mint a kapcsolási rajzok létrehozása, a hardver megtervezése, vagy az eszközadatok beállítása. A vállalatok így gyorsan megtalálhatják a megfelelő beszállítót és ezzel időt nyerhetnek. A „Modulgyártási szolgáltatás” szektor a vezérlőszekrény-tervezéssel, a panelgyártással, a kábelezéssel és a kábelköteg-készítéssel kapcsolatos szolgáltatásokat gyűjti össze. Az „Általános tanácsadás” azokat a szolgáltatókat foglalja magában, akik közös ügyfeleket szolgálnak ki az ERP, a PLM vagy a szoftverfejlesztés (PLC, vizualizáció stb.) területein. Az alkalmazott szoftver, szolgáltatástípus vagy országspecifikus régió keresésével a felhasználók kiszűrhetik, hogy az egyes szolgáltatók milyen feladatokra alkalmasak. A vállalatokkal való kapcsolatfelvétel közvetlenül a platformon keresztül is kezdeményezhető.

Az alapelv a tesztelt minőség

Hogyan működik? A szolgáltatók ingyenesen regisztrálhatnak egy weboldalon keresztül. Az Eplan Piactéren való részvétel feltételei a bizonyított szakmai hozzáértés – például egy Eplan minősített mérnök (ECE) képesítést megszerzett munkavállaló, valamint legalább egy referenciaügyfél értékelése. Az Eplan menedzserei ezután validálják a szolgáltatót és a képesítéseket, majd a sikeres ellenőrzés után a vállalat megjelenik a Piactéren. Mind a lista, mind annak használata természetesen ingyenes. A felhasználók a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével léphetnek kapcsolatba a szolgáltatókkal – a szolgáltatások kiválasztása és a számlázás már a Piactéren kívül történik. A platformon visszajelzést lehet tenni, amely segíthet további érdeklődőknek a leendő szolgáltatójuk kiválasztásában.

60 kis- és középvállalkozás már szerepel a Piactéren, és az Eplan tovább bővíti a kínálatot. A tervezési és gyártási környezetben megfelelő szakértelemmel rendelkező vállalatok számára szerte a világon érdemes lehet regisztrálni a Piactérre.

 

További információ: https://www.eplan-software.com/eplan-marketplace

 

EPLAN Software & Service

Az EPLAN szoftver- és szolgáltatás megoldásokat kínál a villamos tervezés, az automatizálás és a mechatronika területein. A cég a világ egyik vezető tervezői szoftver megoldását fejlesztette ki a gép- és kapcsolószekrény építők számára. Az EPLAN ideális partner a kihívást jelentő mérnöki folyamatok leegyszerűsítésére.

Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a teljes értéklánc mentén. Az EPLAN megoldásokkal végzett munka korlátok nélküli kommunikációt biztosít minden részleg számára. Legyen szó akár kis-, akár nagyvállalatról, az ügyfelek hatékonyabban aknázhatják ki saját kompetenciáikat. az EPLAN világszerte 61 000 ügyfelet támogat. Az EPLAN az ügyfelekkel és a partnerekkel közösen akar tovább növekedni és előrelépni a műszaki integráció és automatizálás terén. Az EPLAN Partnerhálózaton belül a partnerekkel közösen nyílt interfészeket és zökkenőmentes integrációkat hoznak létre. A hangsúly a “Hatékony tervezésen” van.

Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 12 gyáregységgel és 94 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport 11.600 alkalmazottat foglalkoztat és 2019-ban árbevétele elérte a 2,6 Mrd. eurót. A családi tulajdonban lévő vállalat 2021-ben sorozatban tizenharmadik alkalommal nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.