A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nyolcmillió forinttal támogatja a 34 ország energiaszabályozóit tömörítő Energiaszabályozók Regionális Egyesületét (ERRA) energiaátmenetről készülő tanulmányok elkészítésében és tudományos-oktatási programok megvalósításában - közölte a szervezet az MTI-vel.

Illusztráció: Pexels

"Ez újabb fontos állomás a két szervezet szoros szakmai együttműködésében, és hozzájárulhat a karbonsemlegességi célok megvalósításához" - idézi a közlemény Horváth Péter Jánost, a MEKH elnökét, aki hétfőn az ERRA titkárságvezetőjével, Kasza Krisztinával folytatott megbeszélést.

A 2000 óta budapesti székhellyel működő ERRA által életre hívott Energiaátmenet Projekt elsődleges célja, hogy napjaink meghatározó energetikai témái - mint például a megújuló energiaforrások és a hidrogén bővülő szerepe, az okosmérés, az e-mobilitás - hangsúlyos szerepet kapjanak az ERRA és a tagszervezetek tevékenységében.

A projekt keretében energiaátmenettel kapcsolatos kiadványok jelennek meg, rendezvényeket, továbbképzési és tudományos-oktatási programokat tartanak - írták.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az ERRA alapító tagja. Az egyesület alelnöki posztjára idén további két évre Ságvári Pált, a MEKH nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettesét választották meg.