Már 30 milliárd dolláros üzletté nőtte ki magát a Qualcomm, ami azt jelenti, hogy július vége óta bő 10 milliárdot bővült.

Kép: Mobilaréna

Ez a nagymértékű növekedés az autógyártók és a beszállítók által használt Snapdragon Digital Chassis érdeme, ami biztosítja számukra a vezetéstámogató és önvezetős technológiákat, valamint a felhős és infotainment funkciókat is biztosítja.

Az, hogy minden autóba egyre több chip és vezetéssegítő funkció kerül, aranybánya a chipgyártók számára. A Qualcomnak autónként legalább 200 dollárt, magasabb kategóriákban pedig 300 dollárt hoz ez az ágazat. A Qualcomm elsődlegesen a felsőbb kategóriára fókuszálna és onnan terjezkedne. Terveik szerint 2030-ra 100 milliárd dolláros üzletté nőné ki magát. Az együttműködésüket kiterjesztették a Mercedes Benz Group-vel, amely 2023-tól Snapdragon Cockpitet használ majd az infotainment rendszerekhez.

Számos kínai ügyfelet is nyertek, mert az amerikai és a kínai vállalatok is egyaránt nyernek az együttműködésen, exportszankcióktól egyelőre nem tartanak.

 Az NVIDIA tekinthető a Qualcomm jelenlegi riválisának, épp a múlt héten mutatott be önvezetésre, digitális szórakozásra és szolgáltatásokra koncentráló új autós chipet.