Újabb 300 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építtet a Festék Bázis Gyártó és Kereskedelmi Zrt. a Vas megyei Jánosházán, az új létesítmény alapkövét szerdán rakták le - tájékoztatta az MTI-t a társaság vezérigazgatója.

Illusztráció: Pexels

Hancs Imre vezérigazgató közölte: a 320 millió forintos fejlesztéshez több mint 160 millió forint uniós pályázati támogatást nyert el a társaság a Széchenyi Plusz program keretében, amihez 60 millió forint saját erőt és 100 millió forint hitelt társítottak.

A cég festékgyártással foglalkozik, évente 650 ezer liter festéket állít elő. Termékeiket Magyarországon értékesítik, melyek az ország festékboltjainak hetven százalékában megtalálhatóak a polcokon - imsertette a cégvezető. Vas megyében Jánosházán és Celldömölkön van telephelyük.

Az új gyártócsarnokban oldószeres festékeket gyártanak majd, a projekt részeként a gyártási technológiát is fejlesztik, aminek köszönhetően olyan festékeket tudnak készíteni amelyek a kezelt felületeknek elektrosztatikus kisülés elleni (ESD) védelmet tudnak nyújtani - mondta a vezérigazgató.

Hozzátette, hogy a fejlesztéstől már az első évtől 50-100 millió forintnyi árbevétel növekedést várnak, terveik szerint 5-10 emberrel tudják majd növelni jelenleg 43 fős létszámukat.

A nyilvános cégadatok szerint a Festék Bázis Gyártó és Kereskedelmi Zrt.  - amelynek tulajdonosa két magyar magánszemély - 2019-ben 670,5 millió forintos nettó árbevétel mellett 20,7 millió forintos adózott nyereséget ért el, 2020-ban 950,6 millió forint árbevétel mellett 69 millió forintra nőtt az adózott nyereség, 2021-ben pedig 1 milliárd 139 millió forintos nettó árbevétel mellett  a nyereségük 84 millió 508 ezer forint volt. 2022-ben a vezérigazgató elmondása szerint 1,2 milliárd forint körüli árbevételt terveznek.