Új iparterületet alakítottak ki benne inkubátorházzal mintegy 1,210 milliárd forintból Kalocsa városhatárában, egy volt orosz laktanya területén - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

Illusztráció: Pexels

Filvig Géza elmondta: a területen kialakítottak egy több mint ezer négyzetméter alapterületű adminisztrációs és szociális feladatokat szolgáló épületet, valamint felújítottak öt csarnokot.

Az egyik egyterű csarnok külső és belső rekonstrukcióját követően inkubátorház funkciót tölt majd be a térségben működő vagy tevékenységét most kezdő mikro-, kis-, illetve közepes vállalkozás részére. Az épületben hat műhelyt alakítottak ki egy-egy raktárral és saját udvari bejárattal.

A négy további, összesen több mint 4500 négyzetméternyi csarnokegyüttes különféle raktározási funkciót kap, de lesz benne garázs is.

Az iparterület-fejlesztés keretében épült és felújított ingatlanokhoz kapcsolódva kialakítottak egy 34 férőhelyes, térkövezett parkolót, és egy 100 férőhelyes kerékpártárolót is.

A beruházás az Európai Unió és a magyar kormány 1,1424 milliárd forint összegű támogatásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Az önkormányzat 67,5 millió forint önerőt biztosított a fejlesztéshez.