A Péter Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. erősítette piaci pozícióját a Széchenyi Terv Plusz programban elnyert 313,86 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.

Illusztráció: Unsplash

A GINOP-PLUSZ projekt befejezéséről adott tájékoztatásban részletezik, hogy a társaság a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására kapott támogatásból bővítette saját állományú zsalu-parkját, speciális munkagépeket - köztük kotrógépet - vásárolt, a beruházás eredményeképpen egy új szegmenssel, a földmunkával bővült tevékenységük.

A pályázat további hozadéka az új üzleti felhőszolgáltatás, amely a vállalat működését gördülékenyebbé és pontosabbá teszi, elősegíti a szervezési hatékonyságot, támogatást nyújt a kalkulációk készítésében - írják a közleményben.

Nyilvános cégadatok szerint a 78 munkavállalót foglalkoztató Péter Építőipar, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nettó értékesítési árbevétele 2021-ben 5,9 milliárd forint volt az előző évi 4,7 milliárd forinttal szemben. A cég adózott eredménye tavaly 118 millió forintot tett ki a 2020-as 133 millió forint után.