Mintegy 427 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében egyebek mellett csúcskategóriás lézervágó gépet szerzett be és energetikai korszerűsítést is végzett üzemcsarnokán a kecskeméti Steelflex Kft.-nél.

Illusztráció: Anamul Rezwan

Sipos János ügyvezető igazgató elmondta: a beruházás a cég életének második legnagyobb fejlesztése, amelyhez a társaság a Széchenyi Terv Pluszban 299 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

A korszerűsítés keretében vásároltak egy BLM LT7 fiber csőlézert, amely precíziós műveletek elvégzésére képes csúcstechnológiás eszköz. A berendezés három irányba mozgó lézer vágófeje gyakorlatilag bármilyen formát képes kivágni, és jelentősen fokozza a Steelflex Kft. versenyképességét, segítségével harmadannyi idő alatt készítik el a csöveket, zártszelvényeket, mint hagyományos megmunkálással - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Telepítettek továbbá egy 15,5 kilowatt teljesítményű hőszivattyút is, amivel az irodák és szociális helyiségek költségtakarékos fűtését oldják meg, számottevő költségcsökkenést elérve. A közel 20 éves épületet is korszerűsítették, mintegy 4000 négyzetméteren kicserélték a tetőt, ami hő- és vízszigetelést és szellőztetést kapott.

Sipos János elmondta, hogy a 2011 óta működő vállalkozás elmúlt több mint tíz éve a fejlődésről szólt: kezdetben mindössze négyfél zártszelvényt gyártottak, ma már 50 különböző profilt készítenek, bevételük pedig a 2011-es 5 millió euróról 2021-re 40 millió euróra nőtt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a közel hetven munkavállalót foglalkoztató kecskeméti Steelflex Kft. nettó árbevétele 2021-ben 39,4 millió euró, egy évvel korábban 21,3 millió euró volt. A vállalkozás 2021-ben 3,2 millió euró nyereséggel zárt, míg 2020-ban 2,1 millió euró volt az adózott eredménye.