Közhasználatú épületekhez fejlesztett levegősterilizáló, csíraszám csökkentő rendszert, és megteremtette gyártásának infrastrukturális feltételeit a GET Gyártó és Szolgáltató Kft. a közelmúltban.

Illusztráció: Pixabay

Azt írták: az építőipari beszállítóként világítástechnikai eszközök, berendezések gyártásával foglalkozó magyar tulajdonú vállalkozás a 658 millió forintos projekt részeként fonyódi telephelyein új lemezmegmunkáló üzem- és irodaépületet emelt, automatizált CNC panel hajlítót vásárolt és helyezett üzembe, valamint ISO minőségirányítási rendszereket vezetett be.

A társaság az elmúlt évek járványügyi helyzetével indokolta a 461 millió forint európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező termékfejlesztést, technológiai beruházást.

Az a céljuk, hogy ne csak a kémiai anyagok, vagyis fertőtlenítőszerek, higiéniás termékek használata, hanem megelőzésként a levegő fertőtlenítése is elterjedjen a járványügyi védekezésben - hangoztatták.

A technológiáról azt közölték, hogy a fény sterilizáló hatású UV-C tartományát használják a helyiségek levegőjének csíraszám-csökkentésére, a lehető legkisebbre mérsékelve a levegőben terjedő fertőzések kockázatát iskolákban, kórházakban, irodaházakban, bevásárlóközpontokban.

A cég arra számít, hogy költségvetési forrásokon keresztül évi 50-100 közintézményt szerelhetnek fel az új levegősterilizáló rendszerrel, s bíznak abban is, hogy a magánszférából is hasonló nagyságrendű megrendelést kapnak - jelezték.

A GET Kft. 2004-ben alakult, jelenleg 46 embert foglalkoztat, lámpatestjei sorozatgyártásban és egyedi megrendelői, építészi igényeket kielégítően állami és magánberuházásokhoz egyaránt készülnek.

A cég referenciái közé tartozik a Puskás Stadion, az Etele Pláza s egyebek mellett a BioTech USA irodaháza is - tették hozzá.

A GET Kft. 2020-ban mintegy 1,4 milliárd forint árbevételt és 6 millió forint adózott eredményt ért el, 2021-ben mintegy 1,6 milliárd forint árbevétele és 8 millió forint eredménye volt.

A társaság a tavalyi 2 milliárd forint árbevétele után a 2021. évihez hasonló eredményre számít, 2023-ban 2,3 milliárd forint árbevételt és jelentős eredménynövekedést remél - jegyezték meg.