Tartósság, egyszerű beszerelés és 0-30 milliméteres befogási tartomány: a szorítókúpos rendszerű tájolóhengerek megbízhatóan rögzítenek és központosítanak gépelemeket, illetve gyorsan adaptálhatók a gyártási folyamatban történő változásokhoz.

Kép: norelem

Mechanikus tájolórendszereket számos különböző helyen használnak az automatizált gyártásban. Gyorsnak és megbízhatónak, valamint szükség esetén könnyen utánállíthatónak kell lenniük.

A norelem szorítókúpos rendszerű tájolóhengerei megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Barnított edzett acélból készülnek, és 10-20 mm között négy különböző átmérőben érhetők el. A tájolóhengerekkel 5,4 kN és 22,6 kN közötti szorítóerők érhetők el 0-30 mm közötti befogási tartományban. Emiatt számos olyan gyártási folyamathoz ideálisak, ahol gépelemek lefogatására és tájolására van szükség - akár gyorscserélő rendszerekkel kombinálva is.

A beszerelés leegyszerűsítése számos előnnyel jár. A tájolóhengerek beszerelése szabványos szerszámokkal történik, a hengereket kézzel elő is lehet spannolni, illetve nincs szükség központosító vagy tájolóperselyekre. A norelem szorítókúpos rendszerű tájolóhengereinek használata a golyós megoldásokhoz képest mindenekelőtt jelentős szorítóerő-növekedést tesz lehetővé azonos meghúzási nyomaték mellett. A minőségi axiális tűgörgős csapágyat magas terhelhetőség és hosszú élettartam jellemzi.

A további előnyök közé tartoznak:

  • A furat átmérőjétől és felületi minőségétől független (H12 tűrésmezőig)
  • Leszorító hatás
  • Rögzítési rugalmasság a gyártási folyamatok változásaira való gyors reagáláshoz

Tartozékként a norelem javítókészletet is kínál (süllyesztettfejű csavar, O-gyűrű és 3 részes pofagarnitúra), amivel a tájolócsap gyorsan és egyszerűen felújítható.

Egyébként pedig a norelem ACADEMY oktatóközpontjában már elérhetők a szorítókúpos rendszerű tájolóhengerek témakörben fontos termékismertetők. Kövesse ezt a linket, válassza ki a nyelvet, és már el is jutott a kívánt oldalra.