Százötven millió forintos fejlesztést hajt végre a belföldi és nemzetközi fuvarozást végző orosházi Koncsek Trans Kft.

Illusztráció: Pexels

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben ismertették: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretéből 106,5 millió forintot nyertek el a beruházáshoz.

Az összegből 360 négyzetméterrel bővítik műhelyüket, és több eszközt (egyebek mellett fékpad, lengéscsillapító-, futóműholtjáték-vizsgáló gép, kipufogógáz-elszívó, futóműállító) vásárolnak. A gépekkel a jelenleg nagy távolságban végzett vizsgálati, karbantartási és javítási feladatok többségét helyben el tudják látni.

A beruházás várhatóan a nyár végéig lezárul.

A cég jogelődje 1985-ben egyéni vállalkozásként indult, 2009-ben alakult kft.-vé. Jelenleg 17 gépjárművel végzik a szállítmányozást, köztük veszélyes áruk szállítását is. Az uniós országokon belül elsősorban Németországba, a Benelux államokba, Franciaországba és Ausztriába szállítanak, ezen kívül Svájcba és Szerbiába fuvaroznak legtöbbet - közölte Koncsek Tamás ügyvezető.  

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 24 munkavállalót foglalkoztató cég 2021-ben 613 millió forint nettó árbevételt könyvelt el a 2020-as 495 millió forint után. Adózott eredménye ez idő alatt 63-ról 45 millió forintra csökkent. Az árbevétel 65-70 százaléka származik a nemzetközi szállítmányozásból - mondta az ügyvezető.