270 millió forintos beruházással bővítettek kapacitását a nyílászárók, épületvasalatok nagykereskedelmével, beépítésével foglalkozó bonyhádi Herbavit Kft. - közölte a cég.

A raktárcsarnok átadásán jelen volt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Bonyhád polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya és Schnierer Péter, a Herbavit Kft. ügyvezetője - Kép: hergroup

A vállalkozás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 189 millió forintos támogatását használta fel a fejlesztéshez - írták közleményükben.

A beruházással a cég megkétszerezte kapacitását, a meglévő 1080 négyzetméteres raktára mellé egy 1184 négyzetméteres raktárat épített, amely 750 tárhellyel segíti a megrendelők kiszolgálását. Emellett új készletkezelő szoftvert fejlesztettek papírmentes, PDA-s rendszer használatával.

Schnierer Péter, az 1997-ben alakult, bonyhádi telephelyét
2006-ban megnyitó kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a cég a nagykereskedelem mellett a termékeken feldolgozást is végez. A 2021-ben még 36 fős létszám mára 46-ra nőtt - tette hozzá.

Közlése szerint a társaság a 2021. évi 2,35 milliárd forint után 2022-ben 2,6 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Az idén a piaci bővülésnek köszönhetően 10 százalékos növekedést terveznek.