A Mapei Kft. árbevétele idén az első negyedévben 7,2 milliárd forint volt, ami 6,6 százalékos csökkenés éves összevetésben - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó cég.

A Mapei sóskúti gyára – Fotó: Mapei

A társaság export bevételei ugyanakkor 28 százalékkal, 169 millió forintra emelkedtek.

A vállalat célja, hogy továbbra is versenyképes maradjon a változó piaci környezetben. Ennek érdekében költségcsökkentési intézkedéseket vezettek be. Emellett folyamatos erőfeszítéseket tesznek, hogy növeljék a vállalat piaci részesedését, kompenzálva a kereslet csökkenését, új szolgáltatások, termékek bevezetésével, továbbfejlesztett szakmai képzésekkel segítik a piaci szereplőket.

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője bizakodó, úgy véli a második negyedév kismértékű javulást hozhat. A rezsiszámlák csökkenésével várhatóan élénkül a lakosság építése kedve, valamint, ha Magyarország hozzájuthat az EU-s pénzekhez a visszatartott forrásokból, megindulhatnak a beruházások és támogatások - olvasható a társaság közleményében.

A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás,- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. A társaság 1991-ben jött létre az osztrák Mapei GmbH. alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. A vállalat 241 embert foglalkoztat, forgalma 2022-ben 33,5 milliárd forint volt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Mapei Kft. árbevétele 2021-ben 28,131 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban 23,240 milliárd forint volt. A társaság 2021-ben 2,787 milliárd forint nyereséggel zárt, 2020-ban 2,372 milliárd forint volt az adózott eredménye.