Mi is az a Skonto Szállító Portál?
A Skonto Szállító Portál egy online, felhőalapú platform, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egyszerűen kezeljék a bejövő számláikat és kommunikáljanak a beszállítóikkal. A platform számos funkciót kínál, amelyek hatékonyabbá és könnyebbé teszik a számlakezelési folyamatokat, úgymint:

  1. Leegyszerűsíti a számlafeldolgozást: A beszállítók / alvállalkozók ide tudják beküldeni a számlát vagy a NAV rendszerből be tudják tölteni.
  2. Egyszerű, böngészőben elérhető számlajóváhagyási folyamatot kínál: A felhasználók le tudják igazolni a számlákat és fizethető állapotúra állítani.
  3. Kézi adatbevitel nélkül lehet utalni: A fizethető számlákból pedig utalási csomagokat lehet előállítani.
  4. És meg lehet állapodni skontóról: így a vevő kevesebbet fizet, a szállító pedig előbb pénzt kap.

skonto-szallito-portal-dokumentumok

Egyszerű számlakezelés és kommunikáció a beszállítókkal
A rendszer lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy meghívják beszállítóikat és alvállalkozóikat a platformra, ahol ők egyszerűen, a hagyományos postai vagy e-mailes módszerek időigényes részei és költségei nélkül tölthetik fel a számláikat. A beszállítók könnyedén csatolhatnak dokumentumokat, például teljesítési igazolásokat és fuvarleveleket a számlákhoz, illetve megadhatják a szerződés- és rendelésszámokat, így minden fontos információ egy helyen elérhetővé válik.

Az ügyintézőknek lehetőségük van a hibás számlák visszaküldésére és javítására a beszállítóknak. Ez egyszerűsíti a hibás számlák kezelését és segít elkerülni a késedelmes fizetéseket és vitákat a számlázási hibák miatt.

Automatikus adatfeltöltés a NAV online adatbázisából
A Skonto Szállító Portál lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy automatikusan letöltsék a számlák adatait a NAV online számla adatbázisából. Ezzel a felhasználók jelentős időt spórolhatnak és adminisztrációs hiba nélkül vezethetik a számlaadatokat.

Egyszerű és hatékony jóváhagyási folyamat
A Skonto Szállító Portál workflow rendszere lehetővé teszi a számlák egyszerű és hatékony jóváhagyását. Az ügyintézők könnyedén áttekinthetik és ellenőrizhetik a számlaadatokat, valamint hozzáférhetnek a csatolt dokumentumokhoz. Ezután egyszerűen jóváhagyhatják vagy elutasíthatják a számlákat a rendszerben.

Gyors és pontos utalások előkészítése
A jóváhagyott számlák adataiból az ügyintézők könnyedén állíthatnak össze banki utalási csomagokat. A rendszer lehetővé teszi az utalási adatok exportálását és importálását a különböző banki felületekre, például az Electra vagy Spectra rendszerekbe. Ez a funkció nagyban megkönnyíti és lerövidíti az utalási folyamatokat, és minimalizálja az emberi hibák lehetőségét a banki adatok manuális bevitelekor.

Számlakedvezmények skontóból
A Portálon elérhető a skontó funkció is, amellyel vállalata számlakedvezményért cserébe gyorsított fizetést tud ajánlani a beszállítóinak vagy alvállalkozóinak. A rendszer automatikusan elkészíti a megállapodást alátámasztó könyvelési anyagokat és még a fizetéshez szükséges anyagokat, utalási csomagokat is.

Integrációs lehetőségek más rendszerekkel
A rendszer össze tud kapcsolódni könyvelési vagy vállalatirányítási programokkal is, API-kon keresztül. Ez lehetővé teszi a számlaadatok és a jóváhagyási folyamatok automatikus szinkronizálását a vállalat más rendszereivel. Ezzel még több időt spórolhat és meggyőződhet adatai helyességéről.

skonto-szallito-portal-cover

Hadd összegezzük ismét az előzőeket
A Skonto Szállító Portál egy hatékony és felhasználóbarát megoldás a bejövő számlák kezelésének és a beszállítói kommunikáció automatizálására. A platform egyszerűsíti a szállítókkal való kapcsolattartást és a bejövő számlák kezelését, a számlaadatok automatikus bevitelétől egészen a jóváhagyásig és az utalásig. A Skonto Szállító Portál lehetőséget nyújt a cégeknek a hatékonyabb és pontosabb számlakezelésre, mérsékeli az adminisztratív feladatokkal járó terheket és csökkenti a késedelmes fizetések és viták kockázatát.

További információt itt kérhet: skontoplatform.com/hu/contact