• Ez az új megrendelés a RAILPOOL európai, de különösen a franciaországi jelenlétének bővítéséhez járul hozzá
  • Mindegyik mozdonyt az Alstom Atlas biztosítórendszerével szerelik fel, mely lehetővé teszi a RAILPOOL számára a különböző korridorok kiszolgálását

Az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális vezetője és a RAILPOOL, Európa egyik vezető vasúti járműlízing vállalata 50 Traxx Universal többcélú mozdonyra kötött szerződést. A szerződés értéke eléri a 260 millió eurót.

l

A Traxx Universal többcélú mozdonyok teher- és személyszállítási korridorokon egyaránt üzemeltethetők. Nagy megbízhatóság, rugalmasság és optimalizált energiafogyasztás jellemzi a mozdonyokat, amelyek bevált megoldást jelentenek a határokon átnyúló hatékony üzemeltetéshez. A kiterjesztett karbantartási időközök által kevesebb beavatkozásra van szükség, ami megkönnyíti az üzemtervezést, csökkenti a költségeket és növeli a járművek rendelkezésre állását. A mozdonyok nyolc országban - Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Luxemburgban és Lengyelországban – közlekednek majd.

Minden mozdonyt az Alstom által, az Európai Vonatbefolyásoló Rendszerhez (ETCS) kifejlesztett fedélzeti megoldással, a vezető szerepet betöltő Atlas rendszerrel szerelnek fel. Ez a rendszer lehetővé teszi a kiterjesztett folyosókon való üzemeltetést az országok és útvonalak legszélesebb lefedésével, mind ETCS, mind hagyományos vonatbefolyásoló rendszer üzemeltetése esetén.

Kevin Cogo, az Alstom DACH gördülőállományért, mozdonyokért és alkatrészekért felelős alelnöke elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy a RAILPOOL az Alstomot választotta, hogy kiterjessze tevékenységét Európa több pontján. Ez a szerződés egy régóta fennálló és sikeres partneri kapcsolat folytatását jelzi. Büszkék vagyunk arra, hogy a bevált Traxx mozdonyainkkal és a legkorszerűbb Atlas fedélzeti biztosítóberendezés-megoldásunkkal hozzájárulhatunk a hatékonyabb és fenntarthatóbb áru- és személyszállításhoz."

Torsten Lehnert, a RAILPOOL vezérigazgatója hozzátette: "Ezzel a vásárlással megerősítjük elkötelezettségünket amellett, hogy a francia piacon egyedülálló, teljes körű szolgáltatási kínálatot nyújtsunk, a nemrégiben Franciaországban nyitott irodánk mellett, melyet Frédérique Erlichman vezet. Partnerünktől, az Alstomtól megrendelt 50 mozdony a franciaországi és a legfontosabb európai folyosókon történő üzemeltetést fogja lefedni, hozzájárulva a Franciaországból induló fenntartható, nagy teljesítményű vasúti közlekedés további fejlődéséhez."

A mozdonyok tervezése Németországban, az Alstom mannheimi telephelyén történik majd, míg a végső összeszerelésre a tervek szerint a németországi Kasselben kerül sor. További érintett telephelyek: Wroclaw, Lengyelország (kocsiszekrénygyártás), Siegen, Németország (forgóvázgyártás) és Zürich, Svájc (projektmenedzsment).