IOTech, az open edge számítások vezető szereplője, bejelentette új partnerségét az Advantech-el, az ipari internet of things (IoT) hardverek és automatizálási technológia vezető szolgáltatójával, hogy fejlett edge adatfeldolgozási megoldásokat nyújtson az intelligens gyártás és ipari automatizálás területén. A partnerség lehetővé teszi az integrált edge hardver- és szoftvermegoldások új körét a gyártók számára, hogy automatizálják az adatcsere folyamatát az eszközök és vezérlőrendszerek között, valamint az új technológiák, például mesterséges intelligencia (AI) és gépi látás alkalmazását egyszerűsítsék.

1Illusztráció: iStock 

A gyártási rendszerek fejlesztése kihívásokkal teli lehet, és költséges integrációkat igényelhet a teljes megoldás kialakításához. Ezeknek a rendszereknek az üzemi adatokat is össze kell gyűjteniük több forrásból, miközben biztosítják az adatok biztonságát mind az átvitel, mind a tárolás során. Az ipari érzékelők, gépek és PLC-k, beleértve ezek ezreit is magában foglaló végpontok valós idejű adatkezelése kulcsfontosságú kérdés a gyártó szervezetek számára. A gyártók az edge számítást és az Ipar 4.0 szabványokat alkalmazzák, hogy optimalizált hozzáférést biztosítsanak az ipari adatokhoz, és megakadályozzák a rendszersilók kialakulását, amelyek nem tudnak könnyen alkalmazkodni a változó igényekhez.

"Az Advantech és az IOTech közötti partnerség fejlett megoldásokat kínál az ipari gyártás terén, kihasználva az edge hardverünket és az IOTech vezető open edge számítástechnológiát," mondta Carolyn Swan, az Advantech IIoT csoport partnerkapcsolatokért felelős igazgatója. "Azt valljuk, hogy ezek az integrált eszközök kulcsfontosságúak az Ipar 4.0 bevezetéséhez a gyártási és más ipari szektorokban. A megoldásokat sokkal gyorsabban és költséghatékonyabban lehet piacra vinni, mint korábban lehetett."

2Illusztráció: iStock

Az új terméksor ideális rendszerintegrátorok (SIs) és eredeti berendezésgyártók (OEM-ek) számára, és magában foglalja az IOTech Edge Connect plug-and-play edge szoftvert és az Advantech fejlett IoT edge gateway-t, valamint nagyteljesítményű, ventilátor nélküli ipari PC (IPC) hardvert. Az új edge csomag az alapinfrastruktúrát nyújtja a felhasználóknak az autonóm döntéshozatali folyamatok kiépítéséhez, az eszközök és folyamatok valós idejű monitorozásához, valamint egységes hálózatok és rendszerek létrehozásához egyszerű függőleges és vízszintes integrációval. Az első alkalmazási területek közé tartozik az eszközvédelem, a prediktív karbantartás, a termelési folyamatok monitorozása, a termelés optimalizálása és a beszállítási lánc optimalizálása.

Az IOTech Edge Connect szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adatalapú ipari alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek kihasználják a legújabb fejlesztéseket az AI, az analitika és az inferencing technológiák terén. Teljeskörű, többprotokollos OT csatlakozást biztosít a kulcsfontosságú ipari szabványokhoz, és adatnormalizálást az Ipar 4.0 OPC UA szabványhoz. Az egyszerűsített "kód nélküli" csatlakozást és eszközfelvételt felhasználóbarát eszközök és eszközkereső funkciók biztosítják. Az alapvető API-k - MQTT, REST vagy OPC UA alapján - lehetővé teszik harmadik féltől származó alkalmazások vagy IT/Cloud/SCADA integrációját.

"Partnerségünk az Advantech-szel felgyorsítja az ipari környezetek digitális átalakítását" - mondta Keith Steele, az IOTech vezérigazgatója. "Eddig túl bonyolult és költséges volt új ipari megoldások kifejlesztése, amelyek kihasználják az edge számítások és az Ipar 4.0 szabványok legújabb előnyeit. Közös megoldásunkkal a felhasználók most már rendelkeznek a mögöttes infrastruktúrával, amely felgyorsítja az új, innovatív technológiák alkalmazását.”

Az edge eszközök vásárolhatók az Advantech-től, valamint választott forgalmazókon keresztül, például a TD SYNNEX-től. A skálázható megoldás különböző formátumokban és árkategóriákban érhető el, beleértve a valós idejű ipari adatgyűjtés és aggregáció költséghatékony lehetőségeit is. Az első hardver támogatás magában foglalja az Advantech UNO-2000 edge gateway sorozatát (Intel alapú), az ECU-150 (ARM alapú) beágyazott IoT edge gateway-t és a MIC-770 V2 (Intel alapú) nagyteljesítményű IPC-t az okos gyártás, a megújuló energia, az okos épületek és a kiskereskedelem felhasználói számára.