A Digital Twin Consortium (DTC) bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Open Industry 4.0 Alliance-szal. Az Open Industry 4.0 Alliance csatlakozott a DTC-hez, nem csak az információcsere végett, de a digitalizációt és az együttműködést is szeretnék a következő szintre emelni.

Az Open Industry 4.0 Alliance egy olyan együttműködő szövetség, amely prominens ipari cégekből áll, aktívan részt vesznek kereszt-vállalati Industry 4.0 megoldások és szolgáltatások implementálásában a gyártóüzemekben és automatizált raktárakban. Az iparág és technológiai munkacsoportokban szakértők gyakorlati forgatókönyveket dolgoznak ki és valósítanak meg az Open Industry 4.0 Alliance referencia-architektúráját felhasználva. Ezeket a megoldásokat részletes végrehajtási utasításokkal együtt terjesztik és teszik hozzáférhetővé az Alliance-n túli felek számára is.

lIllusztráció: iStock

"Izgatottak vagyunk az Open Industry 4.0 Alliance-szal való együttműködés kapcsán," mondta Dan Isaacs, a DTC ügyvezető igazgatója és technológiai vezetője. "Alig várjuk, hogy segítsük a gyártókat és megoldás-szolgáltatókat a digitális ikrek használatának továbbfejlesztésében az okos gyárakban, olaj- és gáziparban, gyógyszeriparban és más területeken, amelyek az Ipar 4.0-ra és az alapvető nyitott ipari szabványokra épülnek."

"A DTC és az Open Industry 4.0 Alliance közötti együttműködés célja a technológiai komponensek és más elemek összehangolása az interoperabilitás biztosítása érdekében," mondta Ricardo Dunkel, az Open Industry 4.0 Alliance technikai igazgatója. "Együtt dolgozunk a technológiák szabványosításán és integrálásán vertikális felhasználási esetekben, bizonyíték-alapú koncepciókban és Értéknövelő Platformokban (VIP). Ez a közös partnerség az információcserén, rendszeres konzultációkon és közös eseményeken keresztül fogja erősíteni a digitalizációt és elősegíteni a közös munkát."

A két csoport megállapodott a következő pontokban:

Interoperabilitás megvalósítása a technológiai komponensek és más elemek harmonizálásával

Munkaegyeztetés a Digital Twin Consortium képességei és technológiája között a vertikális területekhez való alkalmazáshoz bizonyíték-alapú értékprojektek és felhasználási esetek formájában, ideértve:

  • Összetevő és architektúrális keretrendszerek,
  • Speciális képességek és technológiai bemutatók,
  • Biztonsági és megbízhatósági alkalmazások,
  • Koncepcionális, információs, strukturális és viselkedési modellek,
  • Olyan technológiák engedélyezése, mint az AR, VR, AI és egyéb fejlesztések,
  • Esettanulmányok kidolgozása az első koncepcióktól kezdve az üzemeltetési elemzésig.

A DTC és az Open Industry 4.0 Alliance rendszeres konzultációk, szemináriumok és képzésfejlesztési eszközök révén fog információkat cserélni.

Az Open Industry 4.0 Alliance-ról:

Csatlakozva szövetségünkhöz, az Ipar 4.0 megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó gyártók és szolgáltatók világszerte együttesen segíthetik ügyfeleiket a sikeres átállásban a dolgok ipari internetére. Az új szinergiák révén az Open Industry 4.0 Alliance tagjai elsajátítják az Ipar 4.0-t, és lehetővé teszik az üzemeltetőknek, hogy vállalkozásukat a következő szintre emeljék.

A Digital Twin Consortium-ról:

A Digital Twin Consortium (DTC) olyan szervezet, amely a digitális ikrek területén tekintélyt képvisel. Összefogja az ipart, a kormányt és az akadémiát a digitális ikrek technológiájának szótárában, architektúrájában, biztonságában és interoperabilitásában a konzisztencia elősegítése érdekében. Fejleszti a digitális ikrek technológiáját sok iparágban, az egészségügytől és élettudományoktól az Űrkutatásig, az Infrastruktúráig és az Egészségig. Ezenkívül a DTC egy program a Object Management Group (OMG) keretein belül, ami egy nonprofit szervezet, amely technológiai szabványok kialakítására és fejlesztésére összpontosít.