Az igus, a mozgásplasztikákat gyártó globális vállalat, létrehozta az igusGO nevű ingyenes mobilalkalmazást, amely mesterséges intelligenciát (AI) használva segít a felhasználóknak megtalálni az ideális mozgásplasztika termékeket és technológiákat azok alkalmazásához.

jForrás: igus

Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen lefényképezzék berendezésüket vagy alkalmazásukat - legyen az egy kávégép, palackozó sor vagy kotrógép. Az AI segítségével az alkalmazás aztán felajánlja a megfelelő igus csapágyakat, lineáris vezetőket, kábelhordókat és más termékeket, hogy csökkentsék a költségeket és meghosszabbítsák a gépek szolgálati idejét.

"Sok ügyfelünk nincs tisztában azzal, hogy mennyi alkalmazási lehetőség van minden termékünknek. Ezért fejlesztettük ki az igusGO alkalmazást. Ez szolgáltatási kínálatunk kiegészítése, a hét minden napján, 24 órában elérhető" - mondta Frank Blase, az igus vezérigazgatója.

Az igusGO alkalmazás jelenleg több mint 450 ipari alkalmazást ismer fel, és adatbázisa napról napra bővül minden egyes felhasználói bejegyzéssel.

"Az igusGO alkalmazás az inspiráció forrása szeretne lenni. Ugyanakkor azt szeretnénk, hogy az alkalmazás nyitott legyen egy közösségre, ahol mindenki részt vehet és megoszthatja projektjeit másokkal," jegyezte meg Blase.

A mesterséges intelligencia által működtetett igusGO alkalmazás abban is segíthet az ügyfeleknek, hogy az igus e-chain energialánc-sorozat kábelhordozóit egyszerűen újra rendeljék. Amikor a felhasználók lefényképeznek egy telepített e-chain-t az igusGO segítségével, az alkalmazás azonosítja a megfelelő cserealkatrész számát az elérhető 50 terméksorozatból.

Peter Wirth, az igus digitális értékesítési és marketing vezetője azt mondta: "Termékfelismeréssel szeretnénk segíteni a vállalatok minden dolgozójának, hogy gyorsan rendelhessenek pótalkatrészeket."

Az igusGO alkalmazás letölthető ingyenesen angolul és németül Androidra, iOS-re, valamint webes verzióként. A jövőbeli frissítések közé tartozik majd egy AI chatbot bevezetése a gyakori felhasználói kérdésekre adott válaszokkal.

Az igus-ról:

Az igus GmbH mozgásplasztikákat fejleszt és gyárt. Ezek az önfertőző, magas teljesítményű polimerek javítják a technológiát és csökkentik a költségeket. Az energiatermelésben, rendkívül rugalmas kábelekben, egyszerű és lineáris csapágyakban, valamint csavartengely technológiában a tribo-polimerekből készült termékekben az igus világszerte piacvezető. A kölni, Németországban székhellyel rendelkező családi vállalat 31 országban van jelen, és világszerte 4600 embert foglalkoztat. Az igus 2022-ben 1,15 milliárd eurós forgalmat ért el. Az iparág legnagyobb teszt laboratóriumaiban végzett kutatás folyamatosan újításokat és nagyobb felhasználói biztonságot eredményez. Készleten 234 ezer cikk található, és az online szolgáltatással kiszámítható az élettartam. Az utóbbi években a vállalat belső startupok létrehozásával bővült, például golyóscsapágyak, robot meghajtások, 3D nyomtatás, a Lean Robotics RBTX platform és intelligens "okos műanyagok" az Ipar 4.0-hoz. Az egyik legjelentősebb környezeti beruházások közé tartozik a "change" program - az használt e-láncok újrahasznosítása és részvétel egy vállalatban, amely olajat állít elő műanyag hulladékból.