Tavaly december elsejétől Siliga Tünde tölti be a Schneider Electric ellátási láncokért felelős részlege (GSC) európai Talent Director pozícióját. A szakember eddig a vállalat gyöngyösi üzemét vezette, új posztján a Schneider Electric európai szervezetében, üzemeiben és logisztikai központjaiban felel a tehetséggondozásért.

rForrás: Schneider Electric

Siliga Tünde 9 éve csatlakozott a Schneider Electric magyarországi csapatához, ahol kezdetben az ellátási lánc tervezésén dolgozott. Ebben a pozícióban a vállalat szigetszentmiklósi, valamint holland, török és olasz elosztóközpontjainak készlettervezéséért, illetve az ezen központok által ellátott országok marketing osztályaival együttműködve az eladási tervek elkészítéséért felelős csapatot vezette. A következő 3 évben az acéltermékek és alapanyagok beszerzésével foglalkozó csoportot irányította, majd 2021 márciusától a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatójává nevezték ki.

Irányítása alatt dinamikusan fejlődött az üzem, tavaly tavasszal például összesen 900 millió forintnyi beruházást jelentettek be, amelyek a kapacitás növelését, valamint az energiahatékony és fenntartható működés támogatását célozták.

A szakember eddig is kiemelt érdeklődést mutatott a vezetői és HR-témák iránt, korábbi MBA diplomájára építve személyügyi üzleti szervező szakon szerzett diplomát. Új feladatkörében Siliga Tünde a Schneider Electric európai gyáraiban és logisztikai központjaiban megvalósuló tehetséggondozásért felel majd. Ennek részeként a többi között a magasan képzett, kiváló teljesítményt nyújtó munkatársak azonosításával, fejlesztésével, a karrierutak kidolgozásával foglalkozik.

„Nagy megtiszteltetés számomra a mostani kinevezés, ami egyben jól mutatja azt is, hogy a Schneider Electric mindenkit támogat a karrierépítésben, hiszen négygyermekes édesanyaként sikerült ezt elérnem. Az elmúlt években a gyártás és a vezetői feladatok kapcsán szerzett tapasztalataim is sokat segítenek majd abban, hogy a tehetséggondozás és vezetőkiválasztás területén tanultakat jól hasznosítsam új pozíciómban” – nyilatkozta kinevezése kapcsán Siliga Tünde.

A Schneider Electricről 

A Schneider célja képessé tenni mindenkit arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló energiából. Hidat képezni a fejlődés és a fenntarthatóság között, mindenki számára. Ezt úgy hívjuk: Life Is On. 

Küldetésünk, hogy digitális partnerként segítsünk a fenntarthatóság és az energiahatékonyság elérésében. A vállalat élen jár a digitális átalakulásban, világszínvonalú folyamatokat és energiagazdálkodási technológiákat integrál, vezető megoldásokban egyesíti az egész életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára. 

A Schneider Electric Magyarországon 

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2000 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának (SB, Sustainability Business) európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának (GSC, Global Supply Chain) szintén a magyar főváros ad otthont.  A Schneider Electric 2022 szeptemberében jelentette be, hogy 16 milliárd forint értékű beruházással új gyártó üzemet épít Dunavecsén, ahol várhatóan 2024-ben indulhat meg a termelés. A legnagyobb hazai vállalkozásokat rangsoroló Figyelő TOP200 kiadvány Az év innovatív vállalataként a Schneider Electric-et nevezte meg 2022-ben.