A Continental technológiai vállalat gyorsan bővíti kutatás-fejlesztési és gyártási kapacitását olyan összekapcsolt technológiák terén, mint a testelektronika, 4G/5G technológiák és GPS rendszerek, hogy kielégítse a régióban növekvő keresletet.

fIllusztráció: iStock

A vállalat fókusza a helyi alkalmazkodásra összpontosul, és szorosan együttműködik a helyi OEM partnerekkel, hogy testreszabott megoldásokat nyújtson. A gyártási volumen jelentős növekedésével párhuzamosan emelkedik a cég exportrészesedése más régiók felé is, például az európai, kelet-ázsiai és ASEAN piacokon.

Jean-François Tarabbia, a Continental Automotive Architektúra és Hálózati üzletágának vezetője kifejezte: "India fontos piac a Continental számára, és folyamatosan bővítjük összekapcsolt technológiáink üzletágát az országban. Ahogy a legújabb technológiák és funkciók iránti kereslet világszerte jelentősen nő, az olyan elsődleges gyártóknak, mint mi, fontos együttműködni a helyi OEM partnerekkel, hogy megértsük a folyamatosan változó ügyfél igényeket. Erős kutatás-fejlesztési jelenlétünkkel Indiában a globális piac igényeit szolgáljuk ki. Hatalmas potenciált látunk az üzleti terjeszkedésre Indiában."

Prashanth Doreswamy, a Continental India elnöke és vezérigazgatója azt mondta: " Bízunk abban, hogy az összekapcsolt járműtechnológiák további terjedésére számíthatunk Indiában, és minden újonnan bemutatott személyautóban valamilyen formában megtalálhatóak lesznek a kapcsolódó technológiák. Indiában különösen ezek a technológiák váltak fontos értékesítési ponttá. Ez a trend új célt adott nekünk, hogy bevezessük a piacra a legkifinomultabb és legintelligensebb technológiákat. Erős kutatás-fejlesztési és helyi gyártási kompetenciáinkkal versenyelőnyt élvezünk a megfizethető, magas funkcionalitású megoldások nyújtásában. India példát mutat a technológiai váltások elfogadásában."

A járműarchitektúra folyamatosan fejlődik, és a Continental folyamatosan kiértékeli a termékek iránti keresletet, hogy ennek megfelelően befektessen a helyi alkalmazkodásba. Az erőfeszítések jelentős növekedést eredményeznek a kapcsolódási és testelektronikai termékek kapacitásában és gyártási volumenében. A cég hangsúlyt fektet az ilyen kritikus területek bővítésére, így a vállalat több mint 1 millió egységet tud előállítani a kapcsolódási termékekből ezen gyártósorral.

Darshan Shetty, a Continental Automotive India Architektúra és Hálózati üzletágának munkatársa kijelentette: "Az indiai piac számunkra jelentős fontosságú, és folyamatosan innovatív technológiákat és termékeket fejlesztünk ki, amelyek kielégítik a helyi piac igényeit. A gyártási terület bővítésével tovább fokozzuk az alkalmazkodási erőfeszítéseinket az országban. Az alkalmazkodás további segítséget nyújt majd nekünk abban, hogy globálisan elismert technológiákat kínálhassunk megfizethető áron. Az okos gyártási gyakorlatok bevezetésével célunk a kiváló gyártási szabványok elérése a képzett munkaerőnket kihasználva."

Technológiai kompetencia

Az Architektúra és Hálózat (AN) üzletág keretein belül a Continental széleskörű rendszereket, szoftvereket, szolgáltatásokat és teljes körű megoldásokat kínál járművek és azon túlmutató összekapcsolt mobilitási területen. A cég innovatív módon követi az "Connect.Inform.Integrate" stratégiát, hangsúlyt fektetve olyan technológiákra, amelyek összekapcsolják a járműveket a felhővel, más járművekkel, gyalogosokkal és infrastruktúrával. A cég intelligens flottakezelési megoldásokat is kínál.

A Continental az önjavító platformok fejlesztésében áll élmezőnyben, nemcsak 4G-re korlátozódva, hanem alkalmazkodva az 5G-hez is. Ez a stratégiai megközelítés biztosítja a jövőbeli piaci igényekkel rezonáló termékek kínálatát, szorosan illeszkedve a vásárlók terveihez. A cég alapvető hangsúlyt fektet a kapcsolódási trendek fejlesztésére annak érdekében, hogy elősegítse a mobilitás jövőjét, miközben állóképességet biztosít a technológiai fejlődésre.

Biztonság érdekében

A vevők követelik, hogy járműveik legyenek felszerelve a legújabb kapcsolódási technológiákkal, és az autógyártók és OEM partnerek közötti együttműködés egyre fontosabbá válik. Tehát a kapcsolódási termékek, mint a Telematika és testelektronikai termékek tovább formálják az összesített vezetési élményt. A kapcsolódási technológiák a közlekedési infrastruktúra és a közeli járművek közötti biztonságkritikus adatok megosztásával hozzájárulnak a Vision Zero előrehaladásához - egy olyan jövőhöz, ahol nincs haláleset, sérülés vagy baleset, ami végül csökkenti a balesetek és áldozatok gyakoriságát.

Okos gyártás okos megoldásokért

A legújabb kapcsolódási technológiák gyártósorában különféle okos gyártási technikákat alkalmaztak annak érdekében, hogy tovább javítsák a gyártási képességeket és fokozzák a működési hatékonyságot. Ez egy teljesen automatizált gyártósor, amely robottechnológiát alkalmaz a kritikus folyamatok kezelésére. Ez a vonal integrálja az Ipar 4.0 alkalmazásokat, mint például a Gyártási Végrehajtási Rendszer (MES), Digitális Twin és Digitális 3D munkautasításokat az operátoroknak, biztosítva a 100 százalékos visszakövethetőséget. A sorok moduláris tervezést használnak, skálázhatóságot kínálva a jövőbeli bővítésekhez.

Continental olyan úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt ki, amelyek hozzájárulnak az emberek és az áruk fenntartható és összekapcsolt mobilitásához. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és megfizethető megoldásokat kínál járművekhez, gépekhez, közlekedéshez és szállításhoz. 2022-ben a Continental 39,4 milliárd euró értékű értékesítést generált, jelenleg pedig mintegy 200 000 embert alkalmaz 57 országban és piacon.

A Continental közel 50 éve jelen van Indiában, különböző üzletágaihoz kapcsolódó technológiai partnerségek és vállalati együttműködések révén. Például, a Continental Tires már 1974 óta jelen van India területén, és az évek során a vállalat különböző üzleti területeken is kiépített kapcsolatokat és együttműködéseket az indiai piacon. Ma a Tier 1 autóipari beszállító, abroncsgyártó és ipari partner egész India területén működik - mintegy 9000 alkalmazottal 12 helyszínen, beleértve hét gyárat, amelyek az indiai piacot szolgálják ki, és egy Műszaki Központot, amely támogatja a Continental globális kutatás-fejlesztési tevékenységeit.