A Continental technológiai vállalat először a 2024-es Fogyasztói Elektronikai Kiállításon (CES 2024) mutatta be Crystal Center Display-jét. A prémium autóipari kijelző teljesen be van építve egy stílusos kristály házba, a keret nélküli és félig átlátszó megjelenés új lehetőségeket kínál a minimalista luxus integrálására az autók belterébe.

sContinental

A 10 hüvelykes kijelző a legújabb mikroLED technológián alapul, amely lehetővé teszi az eddig soha nem látott fényerő és kontraszt szintek elérését. A képet létrehozó mikroLED panel művészi kristály testben lóg, mely olyan illúziót kelt, mintha a megjelenített tartalom lebegne. Az autóipari kijelző és a valódi kristály egyedi kombinációját a Swarovski Mobility-vel való együttműködésben fejlesztették ki. Ezen megoldásért a Continental technológiai vállalatot elismeréssel tüntették ki a CES Innovációs Díjával a kiváló terméktervezésért.

"A Crystal Center Display kulcsfontosságú elemként szeretnénk felforgatni az belső tértervezés világát, és egy innovatív középpontot teremteni a jövő prémium járművei számára - olyat, amely felkelti a figyelmet és érzelmeket kelt. Eltávolodunk az információ egyszerű megjelenítésétől, és egy erősen személyre szabott felhasználói élménnyé emeljük azt." - mondta Dr. Boris Mergell, a Continental User Experience (UX) üzletágának vezetője.

A jármű belsejének központi pontja: A kifinomult design találkozik a legmodernebb kijelzőtechnológiával

A háromdimenziós kristályforma a Swarovski Mobility saját, egyedi kifejlesztésével felhívja a figyelmünket, és kiemeli a Crystal Center Display elegáns megjelenését. A központi információs kijelző látványos elrendezése izgalmas lehetőségeket kínál az autótervezőknek a minimalista esztétika értelmezéséhez a luxusautók belső tereiben.

A Crystal Center Display, mint a kulcsfontosságú vezérlőelem, az üzemeltetési koncepció és az információ lejátszás középpontjában áll. Innovatív tervezése elmossa a határokat a technológia és az intuitív interakció között, mivel a félig átlátszó és lebegő kijelző életre kelti az autóban lévő virtuális asszisztens rendeszereket egy olyan módon, ahogyan korábban még soha nem láttuk. Ez az ember és jármű közötti interakciót (a szóban forgó ember-gép interfész) az érzelmi élmény középpontjába állítja.

Technológia és design szimbiózisa: Együttműködés a Swarovski Mobility-vel

Ezen egyedi technológiai és esztétikai kombináció életre keltéséhez a Continental együttműködik a Swarovski Mobility-vel. Ez lehetővé teszi a két cég számára, hogy egyesítse erőforrásaikat és szakértelmüket egy olyan termékbe, amely új alapokat teremt mind a design, mind a technológia terén. Kiemelt figyelmet fordítottak a volumetrikus kristálypanelre, amelyet különleges csiszolási technikák segítségével alakítottak ki. Az osztrák tradicionális cég szakértői sikerrel alkottak meg egy finom, ugyanakkor rendkívül tartós kristályházat, amely megfelel az autóban történő használat optikai és technikai kihívásainak. A feltűnő és átlátszó színezett kristályelem lehetővé teszi, hogy a vezető és az utasok egészen a mögötte lévő középkonzolig láthassanak. Az elegáns összkép kiemeli az egyedi karaktert és dizájnt.

„A Crystal Center Display a termelési és folyamattechnológiák kombinációjának eredménye, amelyet a Continentallal együtt valósítottunk meg egy innovatív új design elemként - olyat, amely látványban és technikában egyaránt lenyűgöző." - magyarázta Peter Widmann, a B2B üzletág alelnöke és Swarovski Mobility vezérigazgatója. Hozzátette: "Így a kristályunk sokkal több, mint egy belső design elem - a felhasználók kulcsfontosságú interakciós felületként élik meg a járműben.”

Korszerű mikroLED kijelzőtechnológia a rendkívüli vizuális teljesítményért

A Continental mérnökeinek kihívása az volt, hogy a kijelzőt beprojektálják a színezett kristálypanelbe, és mindent egy összefüggő egységgé olvasszanak össze. Ez azt az illúziót kelti, mintha a megjelenített tartalom szabadon lebegne a kristályban. Ennek elérése érdekében a Crystal Center Display fejlett microLED technológiát alkalmaz. A mikroLED kijelzők „önvilágító” pixeleket tartalmaznak, és sokkal nagyobb fényerőt és kiválóbb kontrasztot kínálnak, mint a hasonló technológiák. A következő generációs képernyőtechnológia beépítésével a Crystal Center Display a Continental izgalmas új luxus belső térkoncepcióknak nyit utat, amelyek meghatározhatják a jövő autóit.

CES 2024 Innovációs Díjazottja a Crystal Center Display

A prémium kristály és a vezető kijelzőtechnológia szimbiózisa nagy sikert aratott, amikor a Crystal Center Display bemutatkozott a 2024-es Fogyasztói Elektronikai Kiállításon (CES) Las Vegasban. A Continental technológiai vállalat világpremierje rövid listára került a CES 2024 Innovációs Díjáért a "járműtechnológia és fejlett mobilitás" kategóriában. A zsűrit lenyűgözte az innovatív és minimalista tervezés, valamint a kijelző technikai jellemzői.

Continental

A Continental olyan úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt ki, amelyek az emberek és áruik fenntartható és kapcsolódó mobilitását szolgálják. A 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és megfizethető megoldásokat kínál járművekhez, gépekhez, közlekedéshez és szállításhoz. 2022-ben a Continental 39,4 milliárd eurós forgalmat generált, és jelenleg mintegy 200 000 embert foglalkoztat 57 országban és piacon.