A Danfoss Drives globális éllovas az elektromosítás növekvő területén, megoldásokkal szolgál olyan kulcsfontosságú alkalmazásokban, mint a Power-to-X, az okos hálózatok és energia-tárolás, a gyors töltés, valamint a kikötők és hajók elektromosítása. Most bejelentik az ACE300 termék felvásárlását és a Finnországban székelő Ampner Oy termékcsoportjának átvételét, hogy kibővítsék az elektromosítási portfóliót egy dedikált 1500 V DC teljesítményátalakítóval. A terméket integrálják a Danfoss Drives Elektromosítási Megoldások portfóliójába, főként az okos hálózatokra és az energia-tárolásra összpontosítva. Az Ampner, mint a megújuló energiák és hibrid energiarendszerek elismert és megbecsült szakértője, folytatja az erőmérnöki üzletágának növekedését.

dDanfoss

Mika Kulju, a Danfoss Drives üzletág elnöke, így nyilatkozott: „Ahogy 2030-as klímavédelmi célok egyre közelebb kerülnek, az elektromosításon keresztüli dekarbonizáció több szektorban is felgyorsul. Növekvő trend tapasztalható az összes fókuszalkalmazási területen, ahol a 1500 V DC szerepe kezd kulcsfontosságú lenni. Ez jelentős lépés a Danfoss Drives számára annak biztosításában, hogy teljes körű elektromosítási megoldást kínáljon, ezáltal biztosítva az ügyfelek számára megfelelő megoldásokat elektromosítási projektekhez.”

Az energia tárolás sarokköve a globális energiaváltásnak. Az energia tárolási rendszerek kulcsfontosságúak a globális energiaváltásban. Az energia tárolási rendszerek biztosítják a megújuló energia folyamatos rendelkezésre állását, miközben erősítik a folyamatos energiaellátást, csökkentik a fosszilis tüzelőanyagok iránti függést, és elősegítik a környezeti fenntarthatóságot.

Az elektromosítási portfólió kibővítésével a Danfoss Drives még jobban támogatni fogja az ügyfeleket az akkumulátoros energiatároló rendszerek alkalmazásában (BESS). Az akkumulátoros energiatárolás mobil energiaellátásra, a megújuló energia túlfeszültségének későbbi felhasználására és csúcsidőszaki energiakereslet csökkentésére használható ipari üzemekben, az energiaellátás kiegyenlítésére.

Az energiatárolás kulcsfontosságú szerepet játszik az energia rendszerünk sikeres átalakításában. Bár nincs egyetlen megoldás a klímaválságra, az energiatárolás jelentős lehetőséget kínál a zöld átmenet gyorsítására és jelentős globális hatás elérésére a dekarbonizáció terén.

Shekhar Kubal, az Elektromosítási Üzletág vezetője így nyilatkozott: „Izgatott vagyok, hogy kibővíthetjük csapatunkat és megerősíthetjük áramátalakítási portfóliónkat. Az új csapat rendkívül erős terméket fejlesztett ki, és még több értéket fogunk hozzáadni a Danfoss Elektromosítási portfóliójába történő integrálás során. Az elektromosítási üzletágban izgatottan várjuk, hogy mostantól még jobb energiatárolási megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek, és várjuk, hogy megosszuk ezt az izgalmas hírt velük. Ezt ígéretes kezdetnek tartom. Partnereinkkel együtt folytatni fogjuk a portfólió kiterjesztését energiahatékony technológiák felhasználásával, amelyek a dekarbonizációra összpontosítanak.”

Clayton Gibbons, az Electrification and System Drives–Americas vezetője kijelentette: „Ez a portfólióbővítés különösen releváns az Egyesült Államok Bipartisan Infrastructure Legislation (BIL) és az Energiaügyi Minisztérium (DOE) programjai által támogatott projektek kiszolgálására. A Danfoss még soha nem volt ennyire releváns az áramátalakítás területén, ennek eredményeként partnereink továbbra is számíthatnak a világszínvonalú megoldásokra.”

Danfoss-ról

A Danfoss olyan megoldásokat tervez, amelyek növelik a gépek termelékenységét, csökkentik a kibocsátásokat, csökkentik az energiaveszteséget és lehetővé teszik az elektromosítást. Megoldásaikat olyan területeken használják, mint a hűtés, légkondicionálás, fűtés, energiaváltás, motorvezérlés, ipari gépek, autóipar, hajózás és út- és közúti berendezések. Megoldásokat nyújt megújuló energiaforrásokhoz, például napelemekhez és szélenergiához, valamint városi távfűtési infrastruktúrához. Az innovatív mérnöki tevékenységük 1933-ra nyúlik vissza. A Danfoss családi és alapítványi tulajdonban van, több mint 42 000 embert foglalkoztat, és több mint 100 országban szolgálja ki ügyfeleit 95 gyárral.