A vezető ipari Ethernet-megoldás szolgáltató, az ORing bejelentette, hogy az IGPS-9084GP-LA ipari Ethernet switch karbonlábnyom-deklarációját ellenőrizték, és megfelel az ISO 14067 követelményeinek. Ez az eredmény az ORing Industries környezeti fenntarthatóságra irányuló elkötelezettségét mutatja, és elismeri erőfeszítéseit és hozzájárulásait a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

oringORing

Az ISO 14067 nemzetközi szabvány arra szolgál, hogy segítse a szervezeteket termékeik széndioxid-lábnyomának felmérésében. A kasztni kibocsátásának mérésével a termékek életciklusán keresztül a szervezetek megérthetik termékük hatását a klímaváltozásra, és intézkedhetnek a széndioxid-lábnyom csökkentése érdekében. Az ORing által ellenőrzött termék az IGPS-9084GP-LA, egy kezelt Ethernet switch, amely Gigabit és PoE kapcsolatokat kínál. Az értékelést 2022. január 1-től 2022. december 31-ig tartották, és az egész termékéletciklust lefedte, a nyersanyag beszerzéstől a gyártáson, terjesztésen és értékesítésen át. Az Environmental Protection Administration és az ISO 14067:2018 irányelvei mellett az ORing figyelembe vette a mikrocella bázisállomásokra vonatkozó Termékkategória-szabályok (EPD-PCR) releváns specifikációit is.

Az értékelési környezet tartalmazza a különböző fázisokban keletkező üvegházhatású gázok kibocsátását, például a nyersanyagbeszerzést, a gyártási folyamatot, a termelés során keletkező hulladékok kezelését és a termék terjesztéséből származó kibocsátásokat. Az emissziók olyan gázokat foglalnak magukban, mint a széndioxid, a metán és a dinitrogén-oxid. A nyersanyagbeszerzés vonatkozásában az értékelés tartalmazza a nyersanyagok és fogyóeszközök beszerzését és szállítását. A gyártási folyamatban részletes statisztikákat nyújt az energiafogyasztásról a termelés során, valamint a hulladékkezelésből származó kibocsátásokról. Továbbá, a termékek szállítása és terjesztése a gyárból a vásárló helyszínére is szerepel a szénkibocsátás számításában és értékelésében. Az ORing a széndioxid-kibocsátás értékelése során többkritériumos megközelítést alkalmazott, amely figyelembe vette a megbízhatóságot, teljességet, időbeli korrelációt, földrajzi korrelációt és technológiai korrelációt, ezzel biztosítva az értékelés szigorát és szakmai hozzáértését.

Az értékelési eredmények azt mutatják, hogy az IGPS-9084GP-LA magas minőségű pontszámot ért el az összes kibocsátási forrásadat tekintetében, ami arra utal, hogy a termék környezeti hatása a gyártás és terjesztés során átfogó értékelésen és kezelésen esett át. Ez az ellenőrzés nemcsak az ügyfeleknek biztosítja az ORing termékeinek biztonságát, hanem az ORing számára is fontos alapot szolgáltat a gyártási folyamatok folyamatos fejlesztéséhez és a széndioxid-lábnyom csökkentéséhez. Az ORing széndioxid-lábnyom-deklarációját az Arno International tanúsító szervezet ellenőrizte, megerősítve, hogy az ORing értékelést végzett, jelentést nyújtott be, és tisztességesen bemutatta a széndioxid adatokat és azokkal kapcsolatos információkat a megállapodás ellenőrzési kritériumainak megfelelően. Az ellenőrzési adatok mértéke és számítási szintje elfogadható, és az ellenőrzési eredmények nem találtak lényeges korlátozásokat. Az audit adatok elfogadható biztosítási szinten vannak.

„Az ellenőrzés jelentős mérföldkő az ORing számára" - mondta az ORing vezérigazgatója, Angus Shih. „Az ISO 14067 Széndioxid-lábnyom-ellenőrzés sikeres átadásával megmutatjuk vezető pozíciónkat a szén-dioxid csökkentési technológiában és elkötelezettségünket az ügyfeleink számára környezetbarát megoldások nyújtása iránt. Továbbra is együttműködünk ellátási láncban lévő partnereinkkel a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának aktív csökkentése érdekében, a klímaváltozás kihívásaira válaszolva."