Durham, Észak-Karolina - Az International Society of Automation (ISA) - a vezető szakmai szervezet az automatizálás területén - bejelentette egy új állásfoglalás, "Az automatizálás kulcsfontosságú a globális energiacélok elérésében" című állásfoglalás megjelenését.

1Illusztráció: iStock

Ebben az állásfoglalásban az ISA magyarázza, hogy az automatizálás sokféleképpen támogathatja az energiatermelést és -hatékonyságot. Az energiatermelés, -tárolás és -átvitel biztonságos és hatékony végrehajtása igényli a bizonyított automatizálási technológiák használatát, melyeket képzett és szakértő automatizálási szakemberek alkalmaznak. Az alábbi automatizálás alapú megközelítések lényegesek:

  • Okos hálózat-technológiák bevezetése, melyek digitális kommunikációs és vezérlési technológiákat alkalmaznak az energiatermelés és -elosztás optimalizálására, a hálózati állapotok valós idejű monitorozására és a változó megújuló energiaforrások beállításainak befogadására.
  • Igényválasz-programok bevezetése, melyek az ellátási feltételek alapján állítják be az áramfogyasztást, segítve ezzel a csúcsidőbeni kereslet kezelését és a terhelés enyhítését a hálózatokon.
  • Az ipari automatizálási és vezérlési rendszerek kiberbiztonsági szabványainak és megfelelőségi értékelési programjainak elfogadása az energiatermelés, -tárolás és -átvitel rendszerének védelme érdekében.

Claire Fallon, az ISA ügyvezető igazgatója szerint: "Amikor a globális energia célok és egy fenntartható jövő elérése a cél, az automatizálás egyszerűen nélkülözhetetlen." Fallon továbbá kihangsúlyozza az energiamegtakarítási programok támogatásának fontosságát, amelyekben az automatizálás kulcsszerepet játszik, valamint több képzési tanfolyam kidolgozásának szükségességét azok számára, akik az automatizációs területre készülnek. A tudás hatalom, és ennek a tudásnak a hozzáférhetősége lehetőleg minél könnyebbnek kell lennie. Az ISA büszke arra, hogy hozzájárul a tanácsadási és tanúsítási programokon keresztül az automatizálási szakemberek képzéséhez, valamint szabványok kidolgozásához és kapcsolatépítési lehetőségek biztosításához, mindezt a globális energia célok és a fenntartható jövő előmozdítása érdekében.

Az energiahatékony, fenntartható és biztonságos energiatermelés az automatizálási technológiák és az emberek együttműködésén múlik, akik a legkreatívabb és leginnovatívabb megoldásokat keresik. Az ISA állásfoglalásában azt állítja, hogy az energiatermelőknek és a döntéshozóknak egyaránt a figyelmüket a munkaerő felkészítésére kell összpontosítaniuk, hogy megfeleljenek azoknak az iparági szabványoknak és megfelelőségi programoknak, amelyek támogatják az automatizációs területet.

Steve Mustard, az ISA korábbi elnöke elmondta: "Bátorítanunk kell az automatizálási technológiák és technikák elfogadását annak érdekében, hogy megfeleljünk a megnövekedett globális igényeknek a megbízható és biztonságos energiatermelés területén. Fel kell ismernünk az automatizálás szerepét az alternatív energiaforrások fejlesztésében és azok módszereinek fejlesztésében a források előállítására, tárolására és átvitelére."

Az állásfoglalás már elérhető az ISA weboldalán. Látogasson el az isa.org/position-papers oldalra, hogy elolvassa az ISA fenntarthatóságra, munkaerőre és egyebekre vonatkozó legújabb állásfoglalásait.

Az ISA-ról

Az International Society of Automation (ISA) 1945-ben alapított non-profit szakmai egyesület a jobb világ megteremtése érdekében az automatizálás területén. Az ISA küldetése a globális automatizálási közösség felhatalmazása a szabványok és a tudásmegosztás révén. Az ISA széles körben használt globális szabványokat és megfelelőségi értékelési programokat fejleszt; tanúsítja a szakembereket; oktatást és képzést biztosít; könyveket és szakcikkeket publikál; konferenciákat és kiállításokat szervez; valamint hálózati és karrierfejlesztési programokat kínál tagjai és vásárlói számára világszerte.