Norvégia a HANNOVER MESSE 2024 hivatalos partnerországa, a világ vezető kereskedelmi vásárának. A "a zöld ipari átmenet úttörője" című témakör alatt Norvégia bemutatja a legkorszerűbb iparágakból származó termékeket és megoldásokat, ideértve a CCS-t, hidrogént, akkumulátorokat, valamint az AI-t és a gépi tanulást.

aHANNOVER MESSE

Kiemelten tiszta energia és az ipar 4.0 terén válogatott vállalatok fogják bemutatni Norvégia ambícióit a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, valamint kulcsfontosságú szerepét a szükséges megoldások fejlesztésében az ipar átalakításához és a nettó nulla eléréséhez.

Norvégiának nagy megtiszteltetés Partnerországnak lenni a HANNOVER MESSE-n. Norvégia magasan képzett munkaereje, fejlett ipara és energiatechnológiája, valamint magas fokú bizalma és stabilitása kulcsfontosságú partnerré teszi a zöld átmenetben, és a világ egyik legvonzóbb országává az üzleti szektorban. Izgatottan várjuk, hogy bemutassuk a norvég üzleti modellt, és kiemeljük, hogy mit kínál Norvégia - mondta Jan Christian Vestre Kereskedelmi és Ipari Miniszter.

Norvégia jelen lesz egy nemzeti pavilonnal a 12-es csarnokban (Energia Megoldások) és a 13-as csarnokban is, egy kifejezetten a hidrogénnek szentelt pavilonnal. A nemzeti pavilonban a tiszta energia és az ipar 4.0 lesz előtérben, olyan kulcsfontosságú szereplőkkel, mint a Statkraft, Equinor, Yara, Siemens és Morrow Batteries. Együtt, a hidrogén, CCS, AI és gépi tanulás, digitális infrastruktúra, akkumulátorok és töltőinfrastruktúra, ásványok és anyagtechnológia iparágakból termékeket és megoldásokat szállító norvég vállalatok bemutatják a norvég ipar zöld átmenetében játszott kulcsfontosságú szerepét.

„Norvégia és Németország kulcsfontosságú kereskedelmi partnerek, és stratégiai ipari partnerséget kötöttünk az újrahasznosítható energiában és a zöld iparágban. Reméljük, hogy a norvég jelenlét a HANNOVER MESSE-n tovább erősíti ezt a szoros együttműködést két országunk között” - mondta Vestre miniszter.

Norvégiáról

Norvégia teljes mértékben integrálódott az európai belső piacba az EGT-megállapodás révén, ami lehetővé teszi a kereskedelem és az összeférhetőség zavartalan áramlását Norvégia, Németország és az Európai Unió többi része között. Norvégia és Németország kulcsfontosságú kereskedelmi partnerek, és stratégiai partnerséget kötöttek a klímában, az újrahasznosítható energiában és a zöld iparágban való együttműködés érdekében, hogy még szorosabb legyen a zöld átmenetben való együttműködés.

Nemzetközileg elismert megbízható energia termelőként Norvégia gazdag ipari örökségét ötvözi egy kompetens munkaerővel, fejlett technológiákkal és stabil környezettel. Ezek a tényezők teszik Norvégiát vonzó partnerré a globális zöld átmenetben és a kedvező üzleti célországgá.

Norvégia az előretörő fenntartható technológiák és innovációk élharcosa, különösen az újrahasznosítható energiában, az elektromos mobilitásban és a zöld infrastruktúrában. Jelentős példák a Longship projekt, ami a világ első nagyszabású szén-dioxid-leválasztási és -tárolási projektje; az MF Hydra projekt, ami a világ első folyékony hidrogénnel működtetett komphajóját vezette be; és a Yara a világ első tiszta ammóniával működő konténerszállító hajójának építése. Norvégia emellett büszkélkedhet a legmagasabb elektromos járművek (EV-k) átjárhatóságával és a szárazföldi és tengeri közlekedésben használt akkumulátor-alkalmazások terén szerzett szakértelemmel.