A Bourns, Inc. nemrégiben bemutatta legújabb generációját mikro-visszaállítható hőlezáró (TCO) készülékeinek, amelyeket mini megszakítóknak is neveznek. Ezeket az eszközöket kifejezetten úgy tervezték, hogy gyorsan szabályozzák a rendellenes és túlzott áramot, biztosítva, hogy az a meghatározott értéken belül maradjon.

1Power Electronics News

Az NX sorozatú modellek kibővített áramerősséget kínálnak egy kompakt kialakítással együtt, amelynek magassága 0,94 mm, a test szélessége pedig 2,8 mm. Az említett jellemzők miatt ez a sorozat megfelelő megoldásnak bizonyul a lítium-polimer és prizmatikus cellák túlmelegedés és túláram elleni védelmére. Különösen alkalmas olyan alkalmazásokra, amelyek magas energiasűrűséggel rendelkeznek, kisebb akkumulátorokra, mint amilyeneket a következő generációs laptopok és tablet akkumulátor celláiban találunk, valamint kézben tartható és viselhető elektronikára.

A Bourns szerint az új NX sorozatú modellnek azonos a fizikai mérete a NR sorozattal, de magasabb az áramkapacitása 40 százalékkal. Az észlelt eredményt számos tervezési újításnak tulajdonítják, amelyek magukban foglalják az új elektromos anyagok felhasználását, amelyek javítják a vezetőképességet. Ezek a jellemzők lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy csökkentsék termékük méretét, miközben magas szintű védelmet biztosítanak a túlmelegedés és túláram ellen, ezáltal javítva termékük megbízhatóságát és biztonságát.

Az NX sorozatú modell áramerőssége 12 A-tól 20 A-ig terjed 60 °C-os hőmérsékleten. Két lehetőségben kínálják: hegesztési kiemelkedésekkel vagy anélkül. Ezek a TCO-készülékek tervezési rugalmasságot kínálnak a különféle alkalmazási beállításokhoz, négy kioldási hőmérsékleti opcióval: 77 °C, 82 °C, 85 °C és 90 °C. Mindezek az opciók ±5 °C-os tolerancián belül működnek. A Model NX sorozat egy korrózióálló bimetál mechanizmussal van felszerelve, amely magas minősítést kapott. Ez a mechanizmus jobb tartósságot biztosít nedves környezetben a hagyományos TCO eszközökhöz képest.