Az Efficient Power Conversion (EPC) nemrégiben kiadta a Fázis-16 Megbízhatósági Jelentését, amely átfogó beszámolót nyújt a tesztelés-teljes kudarc módszerén keresztül folytatott kutatásról. Ez a jelentés részletes ajánlásokat tartalmaz a túlfeszültség-irányelvekre és a termo-mechanikai megbízhatóság javításaira vonatkozóan.

aaaPower Electronics News

Ellentétben a Fázis 15 Megbízhatósági Jelentésével, a jelenlegi változat sokkal átfogóbb adatokat és elemzéseket kínál. A jelenlegi verzió átfogó vizsgálatot tartalmaz azokról az elhasználódási mechanizmusokról, amelyek egy adott alkalmazásban jelentőséggel bírnak. Ez a tanulmány részletes magyarázatot nyújt arra, hogy hogyan lehet előre jelezni egy rendszer megbízhatóságát egy gyakorlati missziós forgatókönyvben, amely mind jelentős, mind kis stresszidőszakokat tartalmaz.

A már meglévő tudásbázishoz hozzáadva ez a jelentés jelentős új anyagot tartalmaz a termo-mechanikai elhasználódási mechanizmusokról és a túlfeszültség irányelvekről. A termo-mechanikai elhasználódási mechanizmusok közé tartozik a hőmérsékleti ciklus (TC) megbízhatóságára gyakorolt die méretének és dudor alakjának hatásának tanulmányozása. Ez a jelentés tartalmaz egy tanulmányt a túlfeszültség-állóságról mind a GaN tranzisztorok kapuja, mind a lefolyója számára.

A jelentés a következő szekciókra oszlik:

  • 1. szekció: Elhasználódási mechanizmusok meghatározása a tesztelés-teljes kudarc módszerével.
  • 2. szekció: A tesztelés-teljes kudarc eredményeinek felhasználása a készülék élettartamának előrejelzésére egy rendszerben.
  • 3. szekció: Elhasználódási mechanizmusok
  • 4. szekció: Misszió-specifikus megbízhatósági előrejelzések, ideértve a napelemes, DC-DC és lidar alkalmazásokat.
  • 5. szekció: Összefoglalás és következtetések
  • Melléklet: Solder stencil tervezési szabályok a PQFN csomagolt eszközök megbízható összeszereléséhez

Dr. Alex Lidow, az EPC vezérigazgatója és társalapítója állítja, hogy a Fázis-16 jelentés publikálása kulcsfontosságú követelményt elégít ki a GaN eszközök megbízhatóságának folyamatos vizsgálata tekintetében. Ez a tanulmány jelentős betekintést nyújt a missziók ellenálló képességébe, biztosítva, hogy az eszközök képesek legyenek megfelelni a széles körű alkalmazások követelményeinek.