Az Efficient Power Conversion (EPC) bemutatta az EPC9193-at, egy 3 fázisú BLDC motorvezérlő inverter értékelőlapot, amely az EPC2619 eGaN® FET-et használja. Az EPC9193 eszköz széles bemeneti egyenáramú (DC) feszültségtartományban működik, amely 14 V-tól 65 V-ig terjed. Két formátumban érhető el: egy normál egységként és egy nagy áramú változatként.

aEPC

Az EPC9193 standard referencia tervezés egyetlen terepjelző tranzisztort (FET) alkalmaz minden kapcsoló helyzetben, lehetővé téve akár 30 ARMS maximális kimeneti áramot. Az EPC9193HC, a standard tervezés egy változata, magas áramú konfigurációt alkalmaz. Ez a konfiguráció két párhuzamosan kapcsolt Field-Effect Transistors (FETs) alkalmazásával akár 60 Apk (42 ARMS) maximális kimeneti áramot tesz lehetővé.

Az EPC9193 mindkét verziója tartalmazza az összes szükséges áramkört, amelyek szükségesek egy átfogó motorvezérlő inverter kialakításához. Ezek az áramkörök kapuvezérlőket, szabályozott segédáramellátást az üzemeltetési ellátáshoz, feszültség- és hőmérséklet-érzékelést, pontos áramérzékelést és védelmi funkciókat foglalnak magukban. Az EPC9193 lapok méretei, beleértve a csatlakozót, 130 mm x 100 mm.

A referencia tervezésű lapok szignifikáns előnyöket mutatnak be a GaN alapú motorvezérlő alapján, például csökkentett torzítást a hangos zaj minimalizálásához, csökkentett áramerősség-hullámot a mágneses veszteség minimalizálásához, és alacsonyabb forgórnyomaték-hullámokat a pontosság növelése érdekében. Ennek az inverternek a kompakt méretei lehetővé teszik a zavartalan integrációt a motorházba, ami minimális elektromágneses interferenciát (EMI-t), maximális sűrűséget és minimális súlyt eredményez.

Az EPC átfogó bemutató készleteket kínál, amelyek interfészlapokat foglalnak magukban, melyek a vezérlőlap fejlesztőeszköze és az inverterlap közötti kapcsolat kialakítására szolgálnak. Ezek a készletek gyors prototípuskészítést tesznek lehetővé, így csökkentik a tervezési ciklusidőt