Amikor olyan igényes alkalmazásokat vizsgálunk, mint például a mozgásvezérlés, az adatokat magas pontossággal és megbízhatósággal kell átvinni a szigorú ciklusidők teljesítése érdekében. Végül is, hogy igazán szinkronizáltak és hatékonyak legyenek, a mozgásvezérlő rendszereknek megbízható hálózati teljesítményre van szükségük.

1

Eddig a standard Ethernet nem kínált meghatározó képességeket önmagában. Ezért az ipari automatizálásban a meghatározottság csak két módon valósulhatott meg. Lehetett létrehozni az összes hálózaton kommunikáló eszköz vezérlésével, lényegében lezárva a hálózatot az ismeretlen forgalom elől, ami befolyásolhatja a meghatározottságot. Vagy választható volt egy olyan hálózat-technológia, amely megbízható teljesítményt garantált a kulcsprotokollok és topológiák révén.

Az időközben bevezetett Időérzékeny Hálózati (TSN) szabványok lehetővé tették az ipari Ethernet képességeinek frissítését a meghatározottság érdekében, megszüntetve a nem szabványos stratégiák alkalmazásának szükségességét. A mozgásvezérlési alkalmazások tekintetében a TSN funkciókkal rendelkező nyílt hálózati technológiák segítik a vállalatokat új magasságok elérésében többféle módon.

Először is, egy nyílt hálózati technológia, amely TSN-t tartalmaz, például a CC-Link IE TSN, képes támogatni az egyre rövidebb ciklusidőkre irányuló igényt, lehetővé téve a gyorsabb műveleteket, miközben biztosítja a minőséget és az üzemidőt. Másodszor, segít a gépfejlesztőknek és felhasználóknak beépíteni egyedülálló számú tengelyt egy rendszerbe és annak mozgásvezérlő hálózatába, támogatva a fejlettebb beállítások kifejlesztését.

Ez a típusú nyílt hálózati megoldás segíthet az üzleti digitális átalakulás elősegítésében az összehangoltság révén. Ez képes lehet a meghatározott forgalom és az extrém teljesítményű tulajdonságokkal rendelkező mozgásvezérlés együttműködésének támogatására, valamint mindenféle TCP/IP forgalomnak általános célú kommunikációhoz.

Ezért a TSN alapú technológia szilárd alapot nyújt az intelligens, összekapcsolt gyárak számára, amelyek kihasználják az adatokat üzleti intelligencia létrehozásához, növelve a rugalmasságot, az érzékenységet és végül javítva a döntéshozatali képességet.

Jelenleg a CC-Link IE TSN vezeti a piacot az iparban az TSN elfogadásának elősegítésében. Ez az első megoldás, amely gigabites Ethernetet használ, és a kulcs TSN szabványokat az időszinkronizálás és a forgalom alakítás terén. A hálózati technológia széles körben használatos, széles fejlesztési ökoszisztémát kínál az összeférhető ipari automatizálási eszközök létrehozásához és számos termékhez, amelyek a gyártás jövőjét biztosítják.