A Low-Earth Orbit (LEO) piac jelentős növekedést mutat, ahogy vállalatok és közösségi szereplők egyaránt aktívan kutatják ezt az új, kibontakozó űrkörnyezetet, melynek számos célja van, például az 5G kommunikáció, kockaműholdak és IoT alkalmazások támogatása. Egyre nagyobb az igény olyan űrtechnológiákra, amelyek magas szintű megbízhatósági, költséghatékonysági és konfigurálhatósági követelményeknek felelnek meg. A Microchip Technology bevezetett egy új sorozatot, a Radiation-Tolerant (RT) LE50-28 izolált DC-DC 50W teljesítményátalakítókat. Ezek a konverterek kilenc különböző verzióban érhetők el, beleértve a 3,3V-tól 28V-ig terjedő feszültségválasztékot mind egy-, mind három kimenettel.

1

A LE50-28 teljesítményátalakítók, amelyek már megvásárolhatók, kifejezetten az MIL-STD-461 szabványnak megfelelően lettek kifejlesztve. A teljesítmény-átalakítók egy mellékelt EMI-szűrővel vannak felszerelve, és a végső alkalmazáshoz szükséges feszültségtartománytól függően egy vagy három kimenet kiválasztásával kényelmes tervezést és testreszabást biztosítanak az ügyfeleknek. Ez a sorozat képes akár négy teljesítményátalakítót párhuzamosan kapcsolni, így összesen 200 Watt teljesítményt biztosítva.

A LE50-28 izolált DC-DC teljesítményátalakítókat kifejezetten a 28V-os buszrendszerrel történő működésre tervezték. Ezeket a Microchip PolarFire® FPGÁival, mikrovezérlőivel és LX7720-RT motorvezérlő érzékelőjével könnyedén kombinálhatják egy átfogó elektromos rendszer megoldássá. A tervezők ezeket a megbízható és sugárzási toleranciával rendelkező teljesítmény megoldásokat felhasználhatják a rendszer-szintű fejlesztéshez szükséges idő hatékony csökkentésére.

A LE50-28 teljesítményátalakítók számos elektromos csatlakozási és szerelési lehetőséget kínálnak. A LE50 sorozatban hagyományos felületre szerelt és lyukasztott komponenseket alkalmaznak egy nyomtatott áramköri lapon. Ez a gyártási eljárásbeli különbség csökkentheti a piaci bevezetéshez szükséges időt, és csökkentheti a beszállítási láncban bekövetkező lehetséges zavarok kockázatát.

A LE50-28 család sugárzási ellenállást biztosít, ami alkalmas űralkalmazásokra, 50 Krad teljes ionizáló dózissal és 37 MeV·cm2/mg lineáris energiaátviteli értéknél Single Event Effects (SEE) lassítással.

A Microchip változatos összetevőválasztékot kínál az űrtechnológia fejlesztésének elősegítésére. Az átmeneti QML technikát alkalmazzák annak érdekében, hogy áthidalják a hagyományos Qualified Manufacturers List (QML) komponensek és a Commercial-Off-The-Shelf (COTS) komponensek közötti részt. Az átmeneti QML komponensek kifejezetten új típusú űralkalmazásokhoz lettek létrehozva. Ezek a komponensek a QML komponensek sugárzási toleranciáját ötvözik a saját űrrepülési tapasztalatunkkal. Ez lehetővé teszi a csökkentett szűrési követelményeket, ami olcsóbb költségeket és gyorsabb előállítási időt eredményez.

A Microchip széles körű űrtéri megoldásokat kínál, beleértve az FPGÁkat, teljesítmény- és diszkrét eszközöket, memóriatermékeket, kommunikációs interfészeket, oszcillátorokat, mikroprocesszorokat (MPU-kat) és MCU-kat. Ezek az alternatívák különböző minősítési szinteken állnak rendelkezésre, és magukban foglalják az űralkalmazásokhoz jóváhagyott műanyag termékek legnagyobb választékát.