A MAHLE Aftermarket sikeresen bevezette az E-HEALTH Charge nevű akkumulátor-diagnosztikai rendszerét az európai piacon. Az E-HEALTH Charge pontosan értékeli az elektromos autók magasfeszültségű akkumulátorainak állapotát és hatékonyságát. Ez a módszer a leggyorsabb statikus akkumulátor-diagnosztikai technika, legfeljebb 15 perces futási idővel.

aForrás: MAHLE

A diagnosztikai rendszer integrálja az E-CHARGE 20 akkumulátortöltőt az E-HEALTH alkalmazással, egyetlen munkafolyamatba egyesítve a töltést és az akkumulátor diagnosztikát. A technika a márkától és modelltől függetlenül működik. Az E-HEALTH Charge egyaránt szolgálhat DC töltőként és diagnosztikai eszközként. A rendszer önállóan működik, és nincs szükség a támogató személyzet előzetes információira.

A MAHLE, egy nemzetközi autóipari beszállító szerviz és alkatrész részlege új megoldást fejlesztett ki, amely nagyobb átláthatóságot biztosít az ellenőrző ügynökségeknek, flottakezelőknek és műhelyeknek az akkumulátor minőségének és a jármű értékének értékelésében. Az elektromos járművek elsődleges költségtényezője, amelyet hagyományosan nehéz volt értékelni a több külső tényezőre való érzékenysége miatt, a magasfeszültségű akkumulátor élettartama. Az E-HEALTH Charge bevezetésének köszönhetően ez az értékes információ most mindenki számára hozzáférhetővé vált.

Az E-CHARGE 20 akkumulátortöltő az E-HEALTH Charge rendszer egyik eleme. Ez az eszköz 20 kW teljesítménnyel rendelkezik, és az elektromos járművek töltőjeként is működhet, függetlenül a diagnosztikai képességeitől. A MAHLE már Olaszországban, Portugáliában, Szerbiában és Lengyelországban szállította a töltőt, és hamarosan Németországban és Hollandiában is forgalmazzák.

Az E-HEALTH Charge akkumulátor-diagnosztika lehetővé teszi a szerelők számára, hogy minimális erőfeszítéssel hatékonyan értékeljék a magasfeszültségű akkumulátorok állapotát. A diagnosztikát álló helyzetű járműveken végzik. A módszer során a jármű akkumulátorát egyidejűleg töltik is.

A MAHLE együttműködik a volytica diagnostics céggel, hogy elemezzék a töltőberendezésből és a jármű OBD-portjából származó adatokat. Az akkumulátor-szakértő az adatokat egy biztonságos felhőbe továbbítja, majd összehasonlítja azokat hasonló típusú akkumulátorok értékeivel, és végül az eredményeket a járműmodell eredeti kapacitásával veti össze. Az elkészült jelentést ezt követően e-mailben küldik el.