A PCIM Europe 2024. június 11. és 13. között ismét átalakítja Nürnberg városát a teljesítményelektronika terén dolgozó szakemberek nemzetközi találkozóhelyévé. A kiállítás és konferencia széles skálájú innovatív termékeket, megoldásokat és előadásokat ígér.

sForrás: PCIM Mesago

A teljesítményelektronika kulcsfontosságú technológia a jövő szempontjából, különösen a fenntartható energiaforrások tekintetében. Ahogy az ipar igényei fejlődnek és változnak, egyre nagyobb szükség van speciális tudásra és szakértői eszmecserére. A PCIM Europe kiállítás és konferencia nagyszerű platformot biztosít ehhez, rekord számú kiállító vállalattal és előadóval.

A kiállítás négy színpada az 5, 6, 7 és 9-es csarnokokban magas színvonalú előadásprogramot kínál, amely a teljesítményelektronika aktuális témáit öleli fel.

A PCIM Europe 2024 új Smart Power System Integration Stage színpada új tartalmi mércét állít fel. Ez lesz a kiállítás elsődleges fókusza a teljesítményelektronika gyártására, további trendterületekkel bővítve a támogatási programot. A színpad vendégeit új megoldásokat és alkalmazási példákat bemutató előadásokkal várják, például „Új összekötési és csomagolási technológiák a teljesítménymodul-gyártásban” (Boschman Technologies B.V.) és „BMS mint átfogó rendszermegoldás” (STMicroelectronics).

Az E-Mobility & Energy Storage Stage színpad az elektromobilitás és az energiatárolás területén alkalmazott teljesítményelektronika jelenlegi és jövőbeni innovációira helyezi a hangsúlyt. Emellett a szakosodott kiállítók minden nap részletesen bemutatják termékeiket élő termékdemók keretében.

Az érdeklődő látogatók az Exhibitor Stage színpadon rövid prezentációk révén ismerhetik meg a kiállító cégek új termékeit. Néhány vállalat, amelyek bemutatkoznak, az onsemi, az Infineon Technologies AG és a Semikron Danfoss Elektronik GmbH & Co. KG. A Technology Stage program előadásokat és panelbeszélgetéseket tartalmaz, amelyek az iparág aktuális kutatási és fejlesztési témáira összpontosítanak. Néhány téma, amelyeket érintenek: „A hálózati szabványoknak megfelelő nagy teljesítményű elektrolizátorok: a megfelelő teljesítményelektronikai topológia kiválasztása” és „Kettős impulzus tesztelés: az elhanyagolt gyakorlat a mérnökök körében”.