Az adatközpontok növekvő energiaigénye, amely az AI munkaterhelések kiterjedt feldolgozási szükségleteit szolgálja, az energiahatékonyság növelésének kiemelt prioritását teszi szükségessé. Az onsemi legkorszerűbb T10 PowerTrench® családjának és EliteSiC 650V MOSFET-jeinek szinergikus integrációja páratlan megoldást nyújt, amely kivételes hatékonyságot és kiváló hőteljesítményt biztosít egy kompaktabb kialakításban, kifejezetten az adatközpontok alkalmazásaihoz igazítva.

1

Egy AI-támogatott keresési igény majdnem tízszer annyi energiát igényel, mint egy hagyományos keresési igény, ami a globális adatközpontok energiaigényének több mint 1,000 TWh-ra való emelkedését eredményezi két éven belül. Minden AI-támogatott igény esetén az energia négy átalakításon megy keresztül a hálózattól a processzorig, ami körülbelül 12%-os energiaveszteséget eredményez.

A T10 PowerTrench család és az EliteSiC 650V megoldás használatával az adatközpontok körülbelül 1%-kal csökkenthetik az energiaveszteségeket. Ha ezt a technológiát világszerte alkalmazzák az adatközpontokban, akkor évente 10 TWh energiát lehet megtakarítani, ami hasonló mennyiségű energiát jelent, mint amennyit körülbelül egymillió háztartás teljes ellátásához szükséges. Az EliteSiC 650V MOSFET javított kapcsolási teljesítményt és csökkentett eszközkapacitást biztosít, javítva az adatközpontok és az energiatároló rendszerek hatékonyságát.

Az előző iterációhoz képest ezek a legújabb generációs szilícium-karbid (SiC) MOSFET-ek 50%-kal csökkentették a kaputöltést, és 44%-kal csökkentették mind a kimeneti kapacitásban tárolt energiát (Eoss), mind a kimeneti töltést (Qoss). kikapcsolás közbeni végáram hiánya és a magas hőmérsékleten nyújtott kiváló teljesítményük miatt hatékonyan minimalizálhatják a kapcsolási veszteségeket a szupercsatlakozós (SJ) MOSFET-ekhez képest. Az ügyfelek csökkenthetik a rendszerkomponensek méretét és növelhetik a működési frekvenciát, csökkentve az összes rendszerköltséget.