A Power Integrations továbbfejlesztette hardver-szoftver csomagját kefe nélküli egyenáramú motorokhoz (BLDC) az új BridgeSwitch™-2 bevezetésével, amely egy új, magasfeszültségű integrált félhíd (IHB) motormeghajtó IC család, melyet 1 LE (746 W) teljesítményű alkalmazásokhoz terveztek. Az új integrált áramkörök (IC-k) magas- és alacsony oldalú meghajtókat, valamint kifinomult FREDFET-eket tartalmaznak, amelyek veszteségmentes áramérzékeléssel rendelkeznek. Ezek az IC-k akár 99 százalékos inverterhatékonyságot érnek el.

1

Az IHB architektúra hatékonyan minimalizálja a magas hőkoncentrációjú területeket, így fokozza a tervezési rugalmasságot és megbízhatóságot. Emellett jelentősen csökkenti a szükséges alkatrészek számát és megtakarítja a NYÁK-területet. A Power Integrations MotorXpert™ szoftvercsomagja, amely egyfázisú trapézvezérlő és háromfázisú érzékelő nélküli vektoros vezérlés (FOC) modulokat tartalmaz, támogatja a BridgeSwitch-2-t, és felgyorsítja az inverter építését.

A BridgeSwitch-2 integrált áramkörök (IC-k) hardveres szinten kezelik az üzemeltetési kivételeket, lehetővé téve az IEC 60730 Class A biztonsági szoftver alkalmazását. Ez jelentősen lerövidíti a tanúsítási időt, akár hónapokat is megtakarítva. A nyugalmi állapotban lévő BLDC inverterek alvó módba állításával a meghajtó energiafogyasztása 10 mW alá csökkenthető. Ez lehetővé teszi, hogy több energia jusson olyan terhelésekre, mint a hálózati hozzáférés és a felügyelet, miközben továbbra is megfelel a szabályozott készenléti teljesítménykorlátoknak.

A BridgeSwitch-2 integrált áramkörök (IC-k) 30 és 746 W (1 LE) közötti teljesítmény tartomány kezelésére készültek, így alkalmasak számos alkalmazásra, mint például hőcserélő ventilátorok, hűtőkompresszorok, folyadék- és keringtető szivattyúk, gázkazán égőventilátorok, mosógépdobok, valamint konyhai turmixgépek és keverők. Az IHB architektúra 50 százalékkal csökkenti az alkatrészszámot és 30 százalékkal a NYÁK-területet a diszkrét megoldásokhoz képest. Ezt a söntellenállások és a hozzájuk tartozó jelkondicionáló áramkörök megszüntetésével érik el. A söntveszteségeket elkerülik, így növelve a hatékonyságot. Pontos motorvezérlést a fázisáram (IPH) valós idejű jelentése révén érnek el. A gate meghajtó pontos aktiválásával és deaktiválásával, valamint egy lágytest-dióda használatával az elektromágneses interferencia (EMI) profil tipikusan 10 dB-lel alacsonyabb, mint a jelenlegi meghajtók esetében. Ennek eredményeként kisebb EMI szűrőt lehet választani.

A BridgeSwitch-2 integrált áramkörök (IC-k) beépített egyenáramú túlfeszültség-védelemmel és áramkorlátozással rendelkeznek. Ezek a funkciók megvédik mind az invertert, mind a rendszert, kiküszöbölve a rendszer szoftverére való támaszkodást. A hibajelzők vagy a teljes hibabusz jelentés közötti választás megkönnyíti a különböző rendszerkövetelmények teljesítését. A beépített IPH információk nagy pontossága és a részletes hibabusz jelentés most olyan felhasználási esetek megjelenését is lehetővé teszi, mint a hibák előrejelzése. A BridgeSwitch-2 motor meghajtók integrált, hardveralapú védelmet nyújtanak a túlzott áram ellen mind az alacsony, mind a magas oldalon, biztosítva az IEC 60335-1 Class A szabványoknak való megfelelést. A BridgeSwitch-2 önállóan működik, megszüntetve a további tápegység szükségességét, ezáltal kisebb nyomtatott áramköri lap (NYÁK) méretet és kevesebb alkatrészt igényel.