A napelem használat már Magyarországon is kezd egyre inkább a mindennapi élet részévé vállin, mostanra sok háztartásban is előfordul a használatuk.

Ha meglátunk, egy háztetőre szerelt napelem panelt méltán gondolhatjuk, hogy ez a jövő, pedig nem! Ha napenergia felhasználásról van szó, sokkal innovatívabb és fejlettebb technológiák közül válogathatunk. Manapság már tetőcserepek és aszfaltot helyettesítő termékeket is készítenek napelemekből, amelyek így két fikciót is el tudnak látni. – Közölte a Gyártás Trend.

napelem

Ezen anyagok felhasználásával Hollandiában már elkészült az első napenergiát hasznosító kerékpárútja, amely 70 méter hosszú. Kifejezetten erre a célra tervezett, előre gyártott elemek felhasználásával építették ki az utat, amelyek a környező házak energiaellátását biztosítják.

Az ilyen új generációs napelemek ugyanazon az elven működnek, mint a hagyományos társaik. Becslések szerint a napenergiát hasznosító berendezések ára a jövőben csökkenni fog, így 2050-re akár minden háztartásban előfordulhatnak.