A Chinese Handan Iron & Steel Group megrendelést adott a Siemens Metals Technologies handani gyárában működő meleghengermű folyamatszabályozási rendszerének modernizálására. Az új folyamatszabályozási rendszer „szíve” egy profil- és simaságellenőrző rendszer ¬– amely a termékek tökéletesebb tolerancia-tartását biztosítja –, továbbá a MicrostructureTarget Cooling megoldáscsomag. Ez lehetővé teszi a melegszalag pontos és megbízható hűtését és ezzel korszerű anyagok – mint többfázisú vagy speciális mélyhúzott acélok – gyártását. Az új automatizálási rendszer kialakítása a már meglévővel párhuzamosan történik, és egy egyszerű átkapcsolással, menet közben lehet üzembe helyezni, kezdetben az ún. „Shadow Mode”-ban (árnyék üzemmód) működtetve azt, majd egy átkapcsoló egységgel a tényleges termelésbe átvezetve.  A gyárban mindehhez nincs szükség extra állásidőre. A modernizálást a tervek szerint 2016 kezdetére kell befejezni.

A Handan Iron & Steel a Hebei Iron & Steel Grouphoz tartozik, és 45 millió tonnás évi acéltermelésével (2013) Kína vezető gyártója. A meleghengermű, melyet a Siemens 2000-ben szerelt fel villamos és automatikai technológiával, max. 1680 mm széles melegszalagokat gyárt évi 2,5 millió tonnás mennyiségben (nagy értékű acélt termelve az autógyártás, a hajó- és csővezeték-építés számára), továbbá korrózió-álló szerkezeti acélokat és mélyhúzott acélokat.

A Siemens modernizálja a folyamat-automatizálási rendszert, hardvert és szoftvert szállít, és felelős a tervezésért, programozásért és az üzembe állításért. Az új profil-  és simaság-szabályozás egy másik szállító rendszerét váltja le.