Airbus T2-es helikopteréhez és A350-es repülőgépéhez az Elektro-Metall Paks Kft. fog kábelkötegeket gyártani. A német tulajdonú, de Paksi székhelyű cég januárban kezdi a gyártást.

Az üzem 70 százaléka a repülőgépekhez gyárt kábeleket, a tervek szerint ez 95 százalékra fog emelkedni. Az Airbus A350-as modellje világ legnagyobb személyszállító repülőgépe, melynek a gyártás kezdete óta beszállítója a paksi cég. Airbus Helicopters T2 egy standard helikopter melynek, opcionális elektronikájának egy részét gyártja az üzem.

Airbus A350-900 Maiden Flight (Low pass) 1

Az A350-as utasszállító vélhetően a legkeresettebb modell lesz, máris 750-ra van megrendelés. A jövő év folyamán 36 gép fog elkészülni. 2018-tó már havonta 12-t képesek lesznek legyártani.

Ezeknek a változásoknak köszönhetően pár éven belül 70-80 fővel fog bővülni a repülőgép ipari részleg a paksi üzemben, miközben az autóipari részleget lassan leépítik. Az új szerződések hosszú távra szólnak, ezért érdemesebb az amúgy is jövedelmezőbb repülőgép iparra koncentrálni. A cég forgalma várhatóan 25-30 százalékkal fog növekedni.