A globális frekvenciaváltó gyártó Vacon cég december elsejével a Danfoss csoport részévé vált. 2014 szeptemberében a Danfoss nyilvános ajánlatot tett a Vacon felvásálására. November végére hagyták jóvá az ügyletet az illetékes hatóságok, mostanra pedig már több mint 90% a Danfoss részesedése.

A Vacon és a Danfoss egyesülése a világ egyik legnagyobb frekvenciaváltó gyártóját fogja eredményezni.

,,Világos szándékunk, hogy vezetővé váljunk a frekvenciaváltók piacán. Azt látjuk, hogy egyesülés valós értékeket teremt.Ezért az újonnan létrejövő üzletben a vevőink számára lehető  legjobb termékeket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat fogjuk létrehozni” mondta Niels B. Christiansen, a Danfoss csoport elnöke, az igazgatóság elnöke.

“A két erős és innovatív frekvenciaváltó gyártó egyesülésével még versenyképesebb , innovatívabb és vonzóbb termékeket tudunk a vevőinknek kínálni. Az erőink egyesítésével még többet tudunk befektetni kutatás-fejlesztésre és vevőink támogatásába, amelyek a sikeres működés kulcsfontosságú tényezői a mi iparágunkban.” Vesa Laisi, a Danfoss Drives elnöke, és a Vacon igazgatóságának elnöke szerint.

Vesa Laisi lesz az új divízió, a DanfossPower Electronics helyébe lévő Danfoss Drives elnöke.

A frekvenciaváltókra való fókuszálás a Vacon-ra és a Danfoss-ra is jellemző, ami a két céget meg is különbözteti a versenytársaktól. Vesa a karrierje nagyrészét a hajtástechnika területén töltötte, ezért kiváló képe van a tereület működéséről. Ezt a tapasztalatát arra fogja használni, hogy garantálja a világelső termékválasztékot és kiszolgálást.” Mondta Niels B. Chrstiansen.

A Danfoss a csoport többi részének az átszervezését is bejelentette. A Vacon üzlet lezárultával négy erős, globális szegmensből fog állni a csoport.

,,A Danfoss ma nagyon erős piaci pozíciókkal rendelkezik, ami az új stuktúrával még erősebbé válhat. Ez egy jó kezdet a stratégiai utazásunk következő lépcsőjéhez.” Niels B. Christiansen szerint.