A Siemens és a dél-koreai POSCO Engineering & Construcion Co. Ltd. (POSCO E&C) a világ egyik legnagyobb acélgyártójának, a POSCO-nak leányvállalata, a dél-koreai hálózatra kapcsolta az Ansan kombinált (gáz-gőz, GuD) ciklusú erőművet. Az építési idő az első kapavágástól a kereskedelmi üzem megkezdéséig mindössze 24 hónapot tett ki. Az Ansan villamos teljesítménye 834 MW. Ez a Siemens negyedik H-osztályú GuD erőműve, amely Ázsiában kereskedelmi üzembe állt. Hatásfoka meghaladja a 60%-ot. A megtermelt áram mellett a létesítmény távhőt is szolgáltat Ansan város lakóinak. Az áram és a hő kombinált előállítása a tüzelőanyag több mint 75%-os kihasználását eredményezi. Az NOx-kibocsátás értéke 7 ppm, ami Koreában a legalacsonyabb. Ennek köszönhetően az erőmű a leghatékonyabb és leginkább környezetbarát fosszilis-tüzelésű létesítmények egyike az országban. Üzemeltetője az Ansan székhelyű S-Power.

Az erőmű ill. az azonos nevű város Gyeonggi tartományban, Szöultól délnyugatra fekszik. A folyékony gáz (LNG) tüzelésű létesítmény az első 2+1 többtengelyű elrendezésű, H-osztályú technológiával működő erőmű Dél-Koreában. Az ún. power island (energiatermelő sziget) fő komponenseit a Siemens szállította: két SGT6-8000H típusú gázturbinát, egy SST6-5000 jelű gőzturbinát, három vízhűtéses generátort (SGen6-2000H), valamint az SPPA-T3000 irányítástechnikát. A gázturbinák hosszú távú szervizére is a Siemens vállalkozott.

„A POSCO-val meglévő bizalmi viszony tette lehetővé, hogy ezt a nagy hatékonyágú, H-osztályú erőművet rekordidő alatt elkészítsük. Ezzel fontos hozzájárulást teljesítettünk a tartomány gazdaságos és környezetbarát áramellátásához” ‒ mondta a Siemens Power Generation divíziója illetékes részlegének vezetője. Sung-Taek Seo, a POSCO E&C projektvezetője úgy nyilatkozott, hogy „Ansan város vezetésével együtt a legnagyobb súlyt a környezetbarát technológia kiválasztására fektettük. Ezért döntöttünk a Siemens H-osztálya és know-how-ja mellett. Az Ansan erőmű és a Siemens partnerkapcsolat nagy sikernek bizonyult, és mércéül szolgál az IPP (independent power producer) piacon.

A Siemens eddig 15 darab SGT6-8000H gázturbinát adott el nyolc dél-koreai projekthez. Ez 6,3 GW installált erőmű-teljesítménynek felel meg. A nyolcból négy projektet már befejeztek. A többi négynek 2015 és 2017 folyamán kell üzembe állnia.