A két partner kohászati közös vállalatának neve Primetals Technologies Ltd., székhelye London. A joint venture globális működésű komplett kínálata a vas-, acél- és alumíniumipar berendezéseire, termékeire és szolgáltatásaira terjed ki. Tulajdonosai 51%-ban egy az MHI által konszolidált vállalat (melynek  résztulajdonosa két további japán cég, a Hitachi és az IHI Corp.), és 49%-ban a Siemens. A Primetals 9000 munkatárssal indul, akik mindkét partnertől érkeznek.

Az MHI CEO-jának megállapítása szerint „az MHI és a Siemens vállalati kultúrája összhangban van, és mindkettő saját erősségét hozza magával a termék-portfólió és a földrajzi jelenlét tekintetében egyaránt. Ez igen előnyös szinergiákat ígér. Erőink egyesítése révén ügyfeleinknek a korábbinál még jobb megoldásokat tudunk kínálni”.

Joe Kaeser, a Siemens AG elnöke és CEO-ja úgy vélekedik, hogy „az MHI kitűnő technológiai portfólióval rendelkező, bevált partner. A  Primetals Technologies mint erős globális szereplő világviszonylatban vezető technológiát kínál.  Ennek a közös vállaltnak a létrejötte újabb lépés a Siemens Vision 2020 programjának megvalósítása során. Ezzel tovább erősítjük fő tevékenységeinket”.