A Siemens kapta a Singapore Post (SingPost) új regionális e-commerce logisztikai csomópontja (hub) integrált csomagválogató berendezésének megtervezésére, szállítására, installációjára és üzembe állítására szóló megrendelést. A szerződés 15 éves alkatrész-szállítást és karbantartási szolgáltatást is magában foglal. Értéke a kétszámjegyű millió eurós tartományba esik. A válogatóberendezésnek 2016 nyarán kell elkészülnie.

A logisztikai csomópont, amely első a maga nemében Délkelet-Ázsiában, a SingPost legnagyobb beruházása Szingapúrban. A legkorszerűbb technológiával felszerelt csomópont automatikus csomagválogató és –raktározó berendezései révén a SingPost költség-hatékony, teljesen integrált módon kínál e-commerce tevékenységeket ügyfeleinek Szingapúrban és a régióban.

A csomópont kulcsszerepet fog játszani a teljes ellátási láncban: a fő összekötőkapocs lesz a csomagok be- és kiszállításában.  Az új csomópontban megtörténik a helyi, valamint „be” és „ki” rendeltetésű csomagok konszolidálása, és minden csomag a szolgáltatási osztályára meghatározott időkereten belül kerül – a rendeltetési helyének megfelelő – továbbításra.

Az e-kereskedelmi logisztikai csomópontot a Siemens VarioSort keresztöves (cross belt) szorterrel szerelik fel. Ennek hossza 500 m, és 650 szorter-elemből tevődik össze. A legkorszerűbb optikai karakter-felismerő (OCR) technika teszi lehetővé a csomagok közel 100 %-ának automatikus feldolgozását. Mintegy 300 gyűjtőcsúszda – egyenként 200 csomag maximális kapacitással – járul hozzá a rendszer napi max.100 000 csomagos kezelési kapacitásához.

Az új létesítmény Szingapúr keleti részén, egy 30 000 m2-es telken helyezkedik el. A válogató rendszert a földszinten, a raktárakat a fölötte lévő két szinten rendezték be. A negyedik szinten lévő garázsban 270 jármű számára van hely.