A Siemens által szállított F-osztályú turbinákat a Moquegua régióban zajló Nodo Energético del Sur projekthez fogják felhasználni, melyben három, nyíltciklusú erőművet építenek. A kereskedelmi működés megkezdésének várható időpontja 2017 márciusa.

Peru

Kép: Rafael Matsunaga, via Wikimedia Commons

A Siemens F osztályú gázturbinái az első öt évben fűtőolajjal fognak üzemelni azután pedig földgázzal. A három nyíltciklusú erőmű blokk együttes teljesítménye eléri a 600 MW-ot fűtőolajjal való üzemeltetés esetén. Az F-osztályú gázturbinás flotta a több mint 9.000.000 órás, folyamatos és megbízható működéssel, valamint a legnagyobb teljesítménnyel a kategória legjobbjai közé tartozik.

„A SGT6-5000F gázturbinák gazdaságos energiatermelést kínálnak alap, közepes és csúcs terhelés esetén is. Ez egy környezetbarát technológia, alacsony vízbefecskendezéssel, valamint Shaping Power funkcióval felszerelve, amely lehetővé teszi a nagyobb teljesítményt magasabb hőmérsékletű napokon is”- nyilatkozta Thierry Toupin, a Siemens Energy szektor Gázturbinák és Generátorok üzleti egységének CEO-ja.