Huawei a hazai szeléssávú vezetékes távközlési hálózat fejlesztésére közel 10 milliárd forintot költ. Emellett tovább bővíti új Magyarországi regionális innovációs központját is.

Optical_cable

Kép: Srleffler, via Wikimedia Commons

A hálózati fejlesztés közel ezer kilométernyi optikai kábel lefektetését jelenti, melynek köszönhetően 140 ezer magyar háztartás jut majd szeléssávú internet eléréshez, olyan területeken is ahol eddig ez nem volt lehetséges. A fejlesztésnek köszönhetően a vidéki régiók is esélyt kapnak a versenyképes fejlődésre, és így bővül Magyarország digitális társadalma.

A Huawei eddig összesen 200 millió eurót költött különböző befektetésekre Magyarországon. Ügyfelei között megtalálható valamennyi nagy távközlési szolgáltató.

A Huawei Magyarországi központja, az eddigi gyártási és logisztikai feladatokon túl már egyéb regionális funkciókat is ellát. Továbbá új regionális feladatkörének hatékonyabb ellátása érdekében átszervezi magyarországi tevékenységeit. A Budapesti központjukba további negyven fő felvételét tervezik.

Továbbá céljaik közt szerepel az internet alapú televíziós technológiákkal foglalkozó központjuk bővítése. A központba idén ötven szakember felvételét, és továbbképzését tervezik.