A Cisco Fast IT koncepciójának célja az informatikához kapcsolódó tevékenységek egyszerűsítése. Az új megközelítés kapcsán a Cisco bejelentette a Meraki felhő-menedzselt szolgáltatásának kiterjesztését, illetve a Cisco ONE Software megoldás általános elérhetőségét.

Cisco

„A Fast IT megközelítés jelentősen felgyorsítja az automatizációt. A Cisco Meraki kiterjesztésével és a Cisco ONE bevezetésével szoftver alapú megoldásokat és különféle beszerzési és telepítési modelleket biztosítunk partnereinknek és ügyfeleinknek. A felhő központi szerepet játszik ebben az új szemléletben, és a biztonságra is kiemelt hangsúlyt fektetünk.” – mondta Tázló József, a Cisco Magyarország műszaki igazgatója.

Cisco Meraki – felhőből menedzselt IT A felhőből menedzselt informatikai modell ideális választás az olyan felhasználóknak, akik IT infrastruktúrájukat, felhasználóikat, eszközeiket és alkalmazásaikat egyetlen központi helyről szeretnék menedzselni. Mielőtt a Cisco felvásárolta a Meraki céget, az leginkább vezeték nélküli megoldásairól volt ismert. Mára azonban, a Cisco részeként, megoldásai lefedik az informatika teljes területét, beleértve a vezeték nélküli hozzáférési pontokat, az Ethernet kapcsolókat, a biztonsági berendezéseket és a vállalati mobilmenedzsment megoldásokat. A Meraki szolgáltatás új, felhő-alapú funkcióit és termékeit kifejezetten a nagyvállalati igényekre szabták:

  • Új 802.11ac bel- és kültéri hozzáférési pontok, integrált Bluetooth jeladókkal a helymeghatározást kihasználó alkalmazásokhoz.
  • Átfogó Unified Threat Management megoldás, folyamatos fenyegetés azonosítással és a Sourcefire technológián keresztüli gyors veszélyelhárítással.
  • A kapcsolók kulcsfontosságú funkciói: redundancia, nagy megbízhatóság és vállalati campus hálózati képesség.
  • Intelligens WAN megoldás az MX biztonsági berendezésekben
  • A felhő alapú Meraki megoldások és a Ciscónak az ügyfeleknél telepített megoldásai kombinálhatók egymással. Az így létrehozott hibrid IT modell a felhő alapú menedzselés egyszerűségét és sebességét, valamint a telepített megoldások hatékony funkcionalitását nyújtja a felhasználók számára. A Meraki szolgáltatásait jelenleg 147 országban, 57 000 ügyfél használja.

Cisco ONE Software és Cisco ONE Enterprise Cloud csomagok A Cisco ONE Software egy hálózati és infrastruktúra szoftverportfólió, amely három területen - adatközpontok, Access és WAN - kínál megoldásokat. Az adatközponti rész magában foglalja a hálózati és számítási (UCS) területeket, az Access a vezetékes kapcsolókat és a vezeték nélküli területeket fedi le, a WAN pedig az Intelligens WAN (IWAN) megoldásokat tartalmazza a telephelyek és a vállalati központ összekötéséhez.

A Cisco ONE Software szakítani kíván a hálózati infrastruktúra szoftverek hagyományos beszerzési és felhasználási modelljével, így a rengeteg, egyenként beárazott program helyett egyszerű, megoldás alapú csomagokat kínál. A szoftver megvásárolható örökös vagy adott időnként meghosszabbítható előfizetéses licenc formájában, illetve Enterprise License Agreement (ELA) megállapodás keretében, amely vállalatszintű hozzáférést biztosít a szoftvercsomagokhoz. A Cisco ONE Software csomagok egyik legfontosabb előnye a licencek hordozhatósága: a felhasználóknak nem kell újra megvásárolniuk a szoftvert, ha frissítik hardvereiket (ugyanazon a termékcsaládon belül), így jelentős költségmegtakarítás érhető el, és minden új innováció azonnal rendelkezésre áll.

A Cisco ONE Enterprise Cloud csomag a vállalati hibrid felhőkörnyezet három kulcsszereplőjének – végfelhasználók, IT vezetők és alkalmazásfejlesztők - nyújt kiemelkedő előnyöket:

  • A végfelhasználók számára gyors hozzáférést biztosít a legfontosabb informatikai szolgáltatásokhoz az önkiszolgáló, helyi portálokon keresztül
  • Az informatikai vezetők automatizálhatják az infrastruktúrát, valamint elérhetővé tehetik és menedzselhetik az alkalmazásokat. Ezen felül a megoldás átláthatóságot és irányíthatóságot biztosít a felhő alapú szolgáltatásokhoz, illetve a munkafolyamatokat a meglévő szabályozások és biztonsági előírások megtartásával teszi mozgathatóvá a felhők között.
  • Az alkalmazásfejlesztők egyszerű drag and drop eszközökkel gyorsíthatják az alkalmazások fejlesztését.