Február 26-án Erlangenben a Siemens a Hannoveri Vásárt megelőzően sajtókonferenciát tart, amelyen a vállalat vásári megjelenéséről, ill. az aktuális témákról és termékújdonságokról adnak áttekintést. Ennek keretében a Siemens új ágazati-szervezeti felépítését alkotó kilenc divízió közül háromnak: Digital Factory, Process Industries & Drives, Energy Management CEO-i (Anton S. Hubert, Peter Herweck, Ralf Christian) a digitalizáció az iparban és energiaellátásban játszott szerepére fogják irányítani a figyelmet.  A vásár megnyitásának előestjén, április 13-án a Siemens Igazgatóságának tagja, Klaus Helmrich a hagyományos nemzetközi sajtókonferencián fog beszélni, aki az Igazgatóságban a fent felsorolt divíziók közül az első kettő felügyeletét látja el.

hannover

Kép: Ra Boe, Wikimedia Commons

Az On the way Industry 4.0 – driving the digital enterprise - mottó jegyében a Siemens a 9. csarnokban lévő 3500 m² - es standján ad átfogó áttekintést portfóliójáról. A standon összegyűjtve három növekedési terület, a villamosítás, automatizálás és digitalizálás megoldásait és termékeit lehet majd látni, szemléletes kiállítási tárgyak formájában. Különös figyelmet kap az ipar digitalizálása, beágyazva a Future of Manufacturing és a Sustainable Energy kulcsfontosságú témák összefüggésébe. A stand kb. 1000 m² -es elkülönített része és a hozzá csatlakozó színpad a Digitalization Forum nevet kapja. Itt a Siemens konkrét alkalmazási példákat jelenít meg a folyamat- és gyártóipar, a gépgyártás és az additív gyártás (AM) területéről.

Ezzel egyidejűleg a Fórum bemutatót tart a digitalizálás aspektusairól, és arról, hogy a Siemens hogyan kapcsolja össze a virtuális és a valós világot.