A megrendelés tárgya 21 db G2-es, SWT-2.3-108-as típusú szélturbina szállítása és karbantartása az NJR Clean Energy Ventures amerikai vállalat számára. Az Alexander Rushban (Kansas) épül meg.  A Siemensszel kötött karbantartási szerződés garantálja a szélturbinák megbízható és jó hatásfokú üzemét. A szélfarm előreláthatóan 2015 őszén áll üzembe, és a megrendelő, ill. üzemeltető NJRCEV két nagy ügyfelének fog áramot szállítani.

szélerőmű

Az SWT-2.3-108-as onshore, fogaskerékáttétel-meghajtású, az USA-ban különösen népszerű termékplatformhoz tartozó berendezések különféle forgórész-átmérővel szállíthatók az eltérő helyi szélviszonyoknak megfelelően.

Az Alexander projekthez a Siemens-közeli – Hutchinsonban lévő – gyárában készülnek a gépházak, a turbinalapátok pedig Fort Madisonban (Iowa) lévő gyárában.

Az amerikai kontinensen (USA, Kanada, Dél-Amerika) a Siemens nemrégiben elérte a 10 GW összes installált szélenergia-teljesítményt. Ehhez csak az USA-ban közel 5600 berendezés járul hozzá, amelyek 2,5 millió háztartás tiszta árammal való ellátására elegendőek.