A megrendelő ügyfél a kanadai Alberta székhelyű AtlaGas Ltd. A megállapodás az erőmű két Siemens V84.3A (mai nevükön SGT6-4000F) gázturbinájának az ütemezett karbantartására, program-menedzsmentjére, alkatrészellátására, a diagnosztikára és teljesítmény-monitoringra terjed ki a következő 25 éves vagy 116 000 ekvivalens üzemórás időszak folyamán.

gázturbina

A megállapodás révén a Blythe Energy Center igénybe veheti a Siemens modernizációs és teljesítmény-növelő szolgáltatásait, mint amilyen pl. a termikus teljesítményoptimalizálás, a minimális terhelés csökkentése és a forgórész-csere, amelyek mind az ütemezett karbantartási periódusok meghosszabbítását célozzák csakúgy, mint a két gázturbina és az erőmű üzemelési rugalmasságát. A Siemens az alacsony terhelés melletti optimalizálást Flex-Power Services™ portfóliója részeként kínálja. Az optimalizálás részterhelésen a szénmonoxid-emisszió csökkentésére irányul.

A Blythe Energy Center 507 megawattos földgáz-tüzelésű, kombinált (gáz-gőz) ciklusú erőmű a kaliforniai Blythe-ban. A két gázturbina égéstermékét hőhasznosító kazánokra vezetik, ahol a füstgáz hőtartalmát gőz fejlesztésére hasznosítják, amely a gőzturbinát hajtja meg. A gázturbinák és a gőzturbina mindegyike egy-egy generátort hajt meg villamos energia előállítására.

„ A Blythe Energy Center megbízhatóan termel villamosenergiát immár 11 éve, és a most kötött hosszú távú szervizmegállapodás valamint a gáz turbinák teljesítménynövelő felújítása az erőmű számára még sok további évre biztosítja az optimális üzemet” ‒ mondta Craig Weeks, a Siemens Power & Gas Services részleg CEO-ja.