A Schneider Electric fenntartható fejlődésre irányuló stratégiáját sorozatban negyedik éve ismerik el. A vállalatcsoport másodszorra került a Global 100 lista legjobb 10 vállalata közé, egy helyet javítva tavalyi helyezéséhez képest.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a 9. helyen szerepel a világ legfenntarthatóbb vállalatainak 2015-ös listáján. A Global 100 rangsort a tisztességes piaci magatartás mellett kiálló Corporate Knights nevű torontói média- és befektetési tanácsadó vállalat hozta nyilvánosságra január 21-én. A lista azokat az úttörő szervezeteket képviseli, amelyek új módszerekkel járnak élen a fenntarthatóság fejlesztésében.

Head-office-Schneider_Electric

Kép: Schneider Electric, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

A lista összeállításakor 4609, több mint 2 milliárd USD értékű tőkét jegyző cég közül azokat választották ki, melyek a saját iparágukban leginkább fenntarthatónak minősülnek. A Global 100 sorrendjét tizenkét mennyiségi fenntarthatósági mutató alapján állítják össze, ideértve például a felhasznált energiaegységenként termelt bevételt, valamint a munkaidő-kiesésből fakadó veszteségek arányát.

„A Schneider Electric sorozatban másodszor került a világ 10 legzöldebb vállalata közé, ami a fenntarthatóság iránti kitartó elkötelezettségünk komoly elismerése. Mindennapos tevékenységünk során annak bizonyítására törekszünk, hogy a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi érdekek egybeesnek, és az így létrejött változások nyomon követése érdekében elengedhetetlen a szervezeti teljesítmény mérése” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

A Schneider Electric 2005 óta minden negyedévben közzéteszi a kulcsfontosságú eredményeit tartalmazó Planet & Society Barometer indexét, amely a vállalat fejlődését értékeli tizennégy, a fenntarthatóság három fő tényezőjére (gazdaság, környezet, társadalom) kiterjedő mérőszám alapján, hároméves ciklusokban. A csoport minden egyes vállalati programhoz egyedi Planet & Society barométert határoz meg, melynek segítségével a vállalat rendszeresen kiértékeli és felméri a fenntartható fejlődésre irányuló gyakorlatait, az eredményeket pedig minden érdekelt féllel megosztja. A 2012–2014-es vállalati programra vonatkozó végeredményét 2015. február 19-én hozza majd nyilvánosságra a Schneider Electric, azt azonban már most tudni lehet, hogy a fenntarthatósági index meghaladta a 10-ből 8 pontos célt.